29 November 2013

Pregnancy Life: A Date With My Baby

Assalamualaikum

Malam tadi ecah gi klinik swasta...nak jugak scan baby sebab kat KK scan x dpt tgok pon..dekat nak pegi baru dilemma boleh ke scan baby berturut2 nih?tapi lepas google and baca pendapat dari mommies kt fb group lega hati kite ni...terus yakin and excited nak gi scan baby..hehe

Ecah buat detail scan jek...nak buat 4d kena tunggu minggu ke 27 or 28..tapi xpela..setakat nak tau baby sihat ke tak, boleh la kan...ecah buat scan ni kat Klinik DuniaMedik Seksyen 23, Shah Alam..gigih kau datang dari Puncak Alam...nasib baik boleh walk-in jek..xyah appointment...bila dah berdepan dengan masalah x sabar ni memang xde nak tunggu appointment la..memang nak gi terus...haha

Alhamdulillah dapat jugak saye tgok baby secara live, dekat dan esklusif...masa baring tu, tv duduk atas kepala..senang nk tgok xyah la nak jenguk kat monitor mcm kat KK..terkehel leher kau nanti..haha..doktor tunjuk tulang belakang, tulang kaki dan tangan, pastu mata dan hidung die...masa tu tali pusat ade kt dada baby..tulang rusuk pon nampak...doktor siap bagi dengar heartbeat baby lagi...first time sepanjang mengandung 6 bulan ni hah!nasib la emosi dapat dikawal lagi...kalo x bercucuran air mata jugak la sebab bahagia sgt dengar degupan jantung anak sendiri..hehe

Doktor ada tanya nak tau gender baby x?ke nak suprise?kiteorg setuju jela nak tgok...sekali nampak bontot, doktor bagitau la gender si kecik tu...tapi doktor sendiri xleh nak confirm lagi..dia kata tunggu besar sikit...so kiteorg pon malas nak yakin sangat dengan gender baby..tunggu la nanti bila wt 4d kot2 nampak jelas kan..


bulat kiri badan die, bulat kanan kepala..baby tayang bontot masa ni..hehe
Yeay nampak dah si kecik kat situ...Alhamdulillah sihat...berat die 576g rasenye..halussss..asal sihat, xpela kan...banyak masa lagi nak mendebabkan bby ni...hehe

Suka sangat..abg gmbo lagi la eksaited sebab ni 1st time die tgok baby full figure..ecah tgok dah kt kk tp x clear sangat..kesimpulannya sama eksaited jek laki bini ni..hehe

Pengalaman scan baby kt Klinik DuniaMedik ni memang best..doktor yg scan of course la perempuan..yang seronoknye beliau peramah dan lemah lembut..front desk service pon bagus dan peramah..we like..hehe..doktor siap inform lagi yg Klinik DuniaMedik akan bukak branch baru kt Subang Bestari dalam pertengahan bulan 12 ni..abg gambo kata nnti nak 4d gi sana pulak..haha..korang boleh refer alamat n no telefon ni ye

KLINIK DUNIAMEDIK
NO.92 JALAN PELABUR A23/A
SEKSYEN 23
40300 SELANGOR
03-55416816

Harga?bab ni paling best skali..hihi..detail scan RM45, 4D RM110..disebabkan klinik ni merupakan klinik panel abg gambo, lepas daftar bayar RM15 jek...hihi...kami suka!kami suka! 

Charge scan lagi murah dari minyak kereta..muahaha

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. Bestnya dapat tengok baby kan? Yg ecah buat ni detail scan ke 2d scan? sbb klu detail scan time imah hari tu dia check organ2 dalam baby mcm jantung, buah pinggang, otak kanan kiri semua. klu 2d scan yg imah buat tu sama mcm ecah buat. Imah tengh tunggu nak buat 3d4d scan skrg. rasa time 30 minggu kot baru nak gi dgn harapan time tu baby dah montel. hehe

    ReplyDelete
  2. 2D ek?entah la imah...biasa kot...haha...sbb murah kan...tgok jantung,tulang gitu jela...buah pinggang n otak x tgok pn...plan nnt buat 4D plak..nk tunggu 27 weeks..scan yg ni kira puas hati la dr kk..haha

    ReplyDelete
  3. dah clear nampak bby nye...seronok!~
    semoga semuanya selamat ecah..=)

    nnti ada rezeki anak kita sebaya!
    hihihi
    doakan nisa jugak..

    ReplyDelete
  4. ecah.. wah sabarnya awak ekh.. 6 bulan tu nak tengok baby.. kte ni punye tak sbar tu.. 8 week da scan baby.. haha lepas tu continue scan tiap2 bulan taw.. sebab nak taw condition baby.. macam2 klinik da kte try area shah alam tu.. and lastly guess what.. kte pun happy gle ble g klinik duniamedik tu taw.. siyez klinik tu sgt2 best.. doc dan staff yang sangat2 baik dan friendly... kte pun macam terjumpa jew klinik tu hari tu after makan kat tam nasik ayam dekat ngan carrefour aeon big tu.. pastu cakap kat husband kte nak try scan kat situ.. masya Allah dalam banyak2 klinik situ lah scan yang kte rasa sangat2 puas hati.. dan sekarang ni kte just continue g klinik tu jew.. sebab utama nya.. comfortable sangat.. doc pun baik sangat2.. rasa macam nak syor kat semua orang supaya pergi la klinik tu hehehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis