16 November 2013

Pregnancy Life: Rindu

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah genap 22 minggu...walaupun xde ape yang diprepare lagi xpela..Insya-Allah nanti ada la masa dan rezeki nya..

Nak share satu perasaan ni masa dlm fasa pregnancy..tapi baru rasa lately la...since dh boleh rasa si kecik ni tendang2 dengan aktif..memang happy..tapi seriusly, kadang rasa geram gak.."eii si kecik ni, aktif nye dieeee...terkejut jek ngn karenah die asyik menendang"..Alhamdulillah, sihat2 aje dalam tu sebab aktif sangat kan

Pada korang yg kawen, kalo jauh ngn suami mesti rasa rindu kan..even yg kapel pon sama lah..rasa rindu tu mesti ada..rindu ecah ni, rindu pada si kecik..bila rasa die tendang, cakap2 ngan die..tiba2 ade rasa rindu...rindunye..x sabar nak jumpa..macam tunggu cik abg balik keje..siap suh balik cepat2 sebab rindu...abis xkan nak suruh baby keluar cepat2 pulak kan....biar la cukup umur..hehe

Hopefully rindu yg teramat sangat ni la yg akan melenyapkan sakit2 yg dihadapi dan akan dihadapi..bila stress asyik nak kencing, ulang alik gi toilet banyak kali sampai pundi kencing rasa sakit menampung, teringat kan bby terus hilang stress...bila badan sakit, lenguh or tumit sakit lepas tu tiba2 baby tendang...sayu pulak hati...yela, dugaan ni untuk baby...xbaik pulak pertikaikan..it's like baby cakap: "mama2 jangan la sedih..baby ade kat sini" ISK..sedih gila..

Ya Allah, peliharalah kesihatan kami berdua, semoga jodoh kami panjang dan dapat berjumpa dihari kelahiran bayi ini....Amin....

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. bestnye dpt rase pengalaman 2..
    huhu..
    arap2 saye pon cpt dpt baby..
    =')

    ReplyDelete
  2. Rindu tu normal ecah...kalu xde rindu, tu hati kering hehehe

    ReplyDelete
  3. rasa seronok dan teruja je bila ckp baby tendang dalam perut... hehe..moon tumpang gembira :)

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis