28 November 2013

Pregnancy Life: 5th Check Up

Assalamualaikum

Semalam appointment kali ke 5, Alhamdulillah minggu ni dah masuk 6 bulan..cepatnya masa berlalu..kali ni pergi checkup dgn penuh harapan sebab dapat scan baby..suka sangat la ni kononnye...

Prosedur mcm biasa, kali ni ambik darah pakai tabung uji tu..banyak sket...banyak pulak masalah kali ni...2x check up sebelum ni berat xnaik..pastu kali ni berat turun plak...nurse bising dah....darah plak tinggi sikit...tapi ecah x risau sangat sebab isnin n selasa baru ni kelas full sangat...memang penat, pagi2 rabu dh gi klinik check bp and darah semua...x mustahil la kan...sebab kalo ikutkan hari biasa ecah xde plak penat or sakit kepala...sihat walafiat jek...

Darah cair mcm biasa..10 jugak bacaannya...panjang la pulak bebelan nurse..nak buat cemane, saye sendiri penat dah nk makan itu ini...ade gak makan kerang mentah ni kang...biar raw and fresh...hahaha..uwekkk

2 jam menunggu, akhirnya sampai la giliran jumpa doc..tapi yang x bestnye doc ni scan baby die sorang tgok...ecah sampai terangkat-angkat kepala nk menengok jugak sebab silau..monitor hadap ke doktor sorang jek...pastu die tunjuk tulang belakang sket, pastu die ukur baby..kesimpulannye air ketuban ok, baby normal, kedudukan uri ok..gitu jek?sedeyy


tangan kot...err..ke kaki?entahh..haha


Masuk dalam keta, ngadu kt abg gambo..laju jek beliau ajak gi klinik swasta scan baby..boleh feeling2 tgok baby or mana tau doktor boleh usha2 gender kan...haha...tp klinik kt sini kena appointment plak..terbantut kejap..nanti la cari klinik lain..belum rezeki jumpa baby

Ecah x start beli barang baby lagi..xtau nak beli apa, berapa, jenama apa..semua xtau..serabut fikir assignment...last day final exam 17Jan..cepatlah semester ni abissss..stress!

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. alOlO cOmelnyee.. ecah kte sepanjang pergi check up klinik kerajaan kan tak pernah dapat scan.. siap dOc tu suh kte g swasta je tuk scan.. lagi sedey huhu.. tapi puas hati dapat scan swasta..walaupun mahai.. :)

    ReplyDelete
  2. dah 6 bulan? cepat betul masa berlalu kan..+- lg 3 bulan je tggl..hehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis