19 November 2013

Pregnancy Life: Risau

Assalamualaikum

Ahad baru ni ecah ikut abg gambo buat job kat UIA Gombak..attend convo jiran depan rumah dan at the same time abg gambo shoot gambar die..

Actually dh agak dah memang akan penat hari tu..dah bayangkan dengan orng ramai, panas, nak gi shoot sana sini..tapi eksaited..nak jugak ikut lagipun jiran depan rumah kan...alang2 tolong meriahkan majlis die sekali..hehe

Shoot start right after jiran ecah ni keluar hall..sampai la petang..itu pon  sebab hujan, kena buat indoor..masa outdoor panas terik sampai xleh bukak mata pulak..tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar..

Yang tak berapa lancarnye kaki saye la..sampai jek lokasi baru, cabut selipar terus duduk...x tahannnn..sakit gila kaki..nak sangat ikut kan..malam tu balik tidur pon berdengkur..ingat dah dapat rehat secukupnya..

Sekali bangun pagi, badan sakit, kaki sakit semua lenguh2..jalan rasa nak seret kaki..gi class tgok lif under service..nak menangis panjat tangga!belom boyot lagi ni...tapi stamina kurang..xleh penat sikit dah mengah

Ecah sebenarnye risau sebab semalam baby kurang gerak..tapi fikir positif la sebab mungkin ecah penat sangat kot...so baby pon penat, banyak tidur agaknye...ade la jugak sekali sekala die menendang tapi tak macam selalu..dok pujuk2 jugak suruh aktif sikit tapi sekali dua jek die tendang..biasa sampai kena tegur jangan nakal-nakal sangat..hehe

Malam tadi tidur awal, sandar jap kt katil sambil panggil baby..nyanyi lagu Erti Al-Fatihah by Voices of Ummi..sejak minggu ke berapa tah ecah selalu nyanyi lagu ni untuk baby sebelum tidur..lama-lama bila nyanyi mesti die respond..hehe..suka sangat..nanti dah keluar jadi lullaby die la ni..

Masalahnye malam tadi diam jek x respond...risau...risau...malam ecah memang biasa terjaga gi toilet..tapi bila nak gerak or kalih badan rasa sakit perut plak..macam senak..sakit macam kite tekan tempat lebam..2x terjaga..masa azan terjaga sekali lagi pastu xleh tidur dah..dengan harapan bila ecah terjaga lepas tu baby pon aktif la balik..tapi xde..haihhh..mula la fikir macam-macam..

UPDATED!
tadi ternampak pulak post ni kat FB Page yg ecah like...makin susah hati...nak ajak abg gambo gi klinik la tgok baby..isk

berat badan memang x naik last check-up, baby kurang gerak and ecah memang ade anemia..hm..nak jumpa doktor!

Pagi tadi dalam pukul 9 pujuk lagi baby suruh tendang2..ada la sekali dua..Alhamdulillah...lega sikit sebab tau die tendang2 lagi...tapi x seaktif biasa la..biasa time die seronok sangat tu sampai perut rasa bergelora macam orang tengah lapar grukk grukk..meriah je die...hari ni nak pujuk2 lagi...cepat la baby aktif...ikut sape la ni kuat tidor..hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

0 comments:

Post a Comment

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis