27 November 2013

Daily Life: Char Kuey Teaw Raja Udang

Assalamualaikum

Hari ni nak story2 pasal makan pulak..Lately makan berselera aje..asyik nak menambah je...sama la dengan ape yg ecah nak cerita ni..haha

Malam semalam ajk abg gambo gi makan Char Kuey Teaw kt Sungai Buloh..actually xde la kt bandar sg buloh sgt..kedai ni dah nak menghala ke Puncak Alam dan bertentangan dengan Penjara Sungai Buloh..Ecah tau kedai ni dari blog Ben Ashaari..dah lama dah nampak kedai tu, sebab tgok post Ben and dia kata sedap ecah terus la jadi teringin nak gi..pantang nampak org makan..haha

Ecah order Char Kuey Teaw Raja Udang...dia ada biasa, kerang and ape tah..sebab masa oder abg gambo yg buat...ecah kejor tandas..so xde mase mengoder tu..

Hasil nye sangat memuaskan..selak udang nampak kuey teaw..punye la banyak..dalam satu pinggan tu ade la 6 or 7 ekor udang besar..mmg puas hati la...tapi kan, kuey teaw die mcm sikit..xtau la sbb selera makan besor sampai rasa sikit beno kuey teaw die kan...haha..air oder tembikai laici..sekali die bg gelas besar gak...puas hati..hoho

Dah kenyang makan tu abg gambo ingat dah abis la kan..pastu ecah buat muka terkebil2 kesian...ckp slow: "nak satu lagi boleh?yg biasa punye"..terkejut pakcik tu..."nak tambah lagi?biar betul?"

HAHA..tapi nasib la dia layankan aje..x layan kang muncung sedepa..

Ha..yang dua kat atas tu Raja Udang, patutnye ade telur mata, tapi kami x suka kuew teaw ade telur mata..hehe..kat bawah tu biasa..tapi udang die banyak gak, cuma saiz kecik je...Yang last2 tu paham2 la..pinggan kosong, licin, bersih...haha

Alhamdulillah...kenyang perut saye..memang sedap...sape yang duduk dekat2 boleh la ke kedai Char Kuey Teaw Raja Udang ni ye...gerenti sedaaaappp..

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

1 comments:

  1. hakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! onie nak blog giniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gakkkkkkkkkkkkkkkkk... simple but nice hokay...char kuay teow?umi paling suka!

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis