21 October 2017

Luahan Hati Seorang Anak

Assalamualaikum

Hari ni Rasya cakap: "mama, papa work banyak la"

Alahai dh pandai luahkan perasaan. 

Xpela kakak, papa work utk kakak jugak. Nasib la mama work kt rumah je. Kalau x ape la pulak luahan hati Rasya. 

Syukur la kakak ade mama tunggu hari2. Itu pun gaduh sokmo. Kawan2 lain hari2 mama papa diaorg work. Lain pulak kisahnya tu. 


Apa pun, sibuk mana kita kerja ingat balik tujuan dan niat tu utk apa dan siapa. Kalau family x happy, kerja sungguh2 mana pun akn sentiasa x cukup. Sebab ada hati yg sedih menunggu perhatian kita. Kalau family sentiasa happy. Duit sikit pon Insya-Allah sentiasa bahagia. Kannnnn. Panjang pulak syarahan ecah. 😅

Actually mcm nak kembali menaip. Tapi tengok la ye macam mana keadaannya. Harap sentiasa ada kesempatan. Kali ni nak cerita pasal kehidupan dengan anak2 serba sedikit. Semoga dapat menaip dgn konsisten. Sekarang masih mencari rentak. Masih lagi tunggang langgang. Haha

Ok bai. Semoga ada post baru lagi nanti. 😆

27 July 2017

Girl Will Always Be Girls

Assalamualaikum

Siapa girl ni? Ecah dah mak orang dah. Masih boleh join team girls?hihi. Anyway, kenapa ecah cakap macam ni. 


Because no matter how much you think you don't want anything that other girls want, deep in your heart you always want everything. Not just a thing, or some things, but EVERYTHING. But, as a good girl (pftt) you just push your heart to NOT to want the things that others want.


And here it comes: WANT versus NEED and bla bla bla. 


Just to pujuk hati kononnya. Tapi tu la, PEREMPUAN. Macam2 dia nak. 


So,speaking of PEREMPUAN, saya ke tu? Tettt~~~Hihi



~Aisyah Adnan~

11 May 2017

Bila Anak-Anak Tidur

Assalamualaikum

Ini lah masanya nak berehat bila dah dapat ketenangan sikit. Anak-anak tidur tu sebenarnya bukan masa rehat yg hakiki. Tapi sometimes kena abaikan kerja dan utamakan rehat. Kalau badan rasa penat sangat2 la. Kebiasaannya bila anak tidur, masa tu la mak  nak sidai baju, basuh baju, basuh pinggan, masak, lipat baju (dah lama x buat, gasak la.haha) dan sebagainya. Masa anak2 mandi, baru boleh sapu lantai, vacuum dan mop. Kalau x dieorang akan jadi sampah yang paling besar duduk tercongok depan penyapu menunggu mama sapu dieorg. Menda macam tu pon jadi permainan yg menyeronokkan. Alahai anak.


Bila penat sangat, memang akal waras dah xleh nak kontrol. Ada je nak dimarahkan. Tapi bila dah tenang (ni tengah tenang la ni), baru la boleh muhasabah diri. Anak2 tidur pon kalau boleh nak kejut ajak main (tipu je, ni la masa paling tenang nak rehat.hihi). Sebolehnya ecah nak juga selitkan masa untuk taip sesuatu untuk blog. Saje2 nak luahkan perasaan dan buat update. Salah satu terapi emosi juga ni. 


Dua tiga hari ni anak-anak x sihat sangat, So mak nya pon sama berjangkit, tapi Alhamdulillah x terlalu lama macam hari tu. Lega tengok anak dah ceria dan boleh menyepahkan rumah dan menaikkan darah mama supaya jadi hijoooo. Itu lah kebahagiaan seorang ibu. Rumah yg ada anak-anak tapi senyap tu pelik. Disiplin betul budak-budaknye sampai xde bunyi kan. Anak ecah memang riuh rendah. Tapi dieorg bukan jenis nangis sangat. Cuma bila datang emosi dia tu, semua menda dia nak pakai air mata. Dia ingat laku, mama lagi hebat xnak layan. huhu


Nak cakap apa sebenarnya ni, xde hala tuju.haha. Sebenarnye ecah nampak Anaqi tengah bergerak2, itu yang hilang semua idea. Jap lagi bangun la budak tu. Mama xleh feel sangat nak menaip. Kena standby bila2 masa je kena lompat gi ke dia kang. Ok la, until next time!


~Aisyah Adnan~


© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis