15 November 2013

Daily Life: Malas Masak

Assalamualaikum

Masa early pregnancy dulu, Alhamdulillah ecah xde apa2 alahan..kire boleh meneruskan hari-hari macam biasa tanpa gangguan..macam ade sesetengah orang, bukan setakat muntah2, nak bau org menumis or nak menumis sendiri pon xboleh..punya la x tahan bau..ecah rilek jek..siap seronok lagi masak2..banyak pulak mood nak masak itu ini..nak try2 resepi baru..

Bila dah 5 bulan lebih ni, tiba2 datang mood malas masak..eventually akan masak jugak sebab nasik x turun dari langit kan..hehe..tapi nak start masak tu Ya Allah liatnyeeeeee...kalau boleh nak nasik siap dimasak, bawang n lauk dh siap potong...ecah tinggal campak2 jek dalam kuali tu..

Nak masak special memang tak ahhh...mana yang cepat itu yang ecah hadap..kalo boleh nak makan telur, campak bawang, letak kicap..siappp...tapi ecah x leh makan soya-based sebab darah cair..so kena fikir menda lain laaaa...

Macam hari ni, ingat nak masak kacang buncis n goreng ikan yg dh siap kukus tu je..tapi fikir xde kuah pulak..xkan nak makan kicap..tapi ecah fikir makan jela kering2 pon asal alas perut..boleh gitu?haha..sebab kalo ikutkan ecah xde la akan kebuluran sangat kalo makan lambat...tp sejak ade si kecik ni, kesian pulak kalo mengabaikan kesihatan dan kekenyangan diri..isk

Pulak tu, bila dah jadi pemalas makan ni, selera besar..malam jek 2-3 kali bukak peti tgok ape yg boleh dimakan..bila xde ape nak makan, muncung..xkan nak ajak abg gambo keluar..nak keluar rasa malas nak bersiap..Masya-Allah malas yang amaaaaatttt....

Sabar jelahhh..dok taip entri panjang2 pon bukan boleh buat nasik masak, lauk terhidang...abis mcm mana nak makan ni?!ISK

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. macam2 perangai kan jadi bila tengah preggy ni. mood leh tukar2. hehe..samala imahpun. bab keja rumah xmlas lagi cuma mood to selalu on off. cepat sensitive benda yg kecik2 pun nak terasa.

    ReplyDelete
  2. Jgn mls2 ecah...sian bb tu nnt lapo ;)

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis