30 June 2012

Another Pre-Wedding A&W (7 Days To Go)

Assalamualaikum


Semalam jumpe abg gambo and dapat gambar pre-wedding yg betol2 punye!yang x berapa nak betul punye sila la rujuk SINI..gambar yg abg gambo bagi ni ntk wedding planner...akak tu mintak..nk wt deco ape tah...kite tungguuuuu...hehe


korang layan jek pic..ade macam korea style x?hihi













ok laaa...ini saje..banyak2 pon nnt penin korang nk layan..hehe


sekian...xoxo-ecahdenan


kredit to: darkwan (photo-g), wanjphoto (camera+editing)

29 June 2012

One Of Doorgift Item

Assalamualaikum


kesempatan yg ada petang2 ni, ecah nk share satu kedai ngn kawan2 sume terutama pd B2B la kan...so, kalo ada antara kawan2 yg planning nk letak gula2 sebagai one of doorgift item, ecah nk suggest satu tempat...


bagi ecah, kedai borong ni saaaangat murah...boleh tahan la murah...ade gula2, ada cekedis, jelly, air kotak, air tin dan segala jenis makanan ringan la...mmg rambang mata..


so tadi mase lunch hour ecah gi menyelit jap ngn along, nak cari gula2 utk doorgift..mmg xde dalam bajet, tp selamber...nnt abg gambo tau, msti kene bebel...risiko perbelanjaan tanggung sendiri...alamatnye....'abahhhhhhh...duit abishhhhh'...*buat muka kesian* hehe

okey, kami memerlukan 2000 paket gula2 bersamaan satu peket, nak ada 3 bijik..


satu paket yg berharga RM11.90 mengandungi 320 bijik gula2..jadinye kami beli la 19 paket...19 paket X 320=6080 bijik gula...


19 paket X pulak dengan harga RM11.90= RM226.1


terbakar duitku disitu...diharapkan dapat la claim ngn abah seseratus dua, tiga, empat or lima..hehehehe


bagi ecah, murah la kot...sebab jenama CLOUD 9..beli gula2 caramel, coffe dan dynamite kaler biru...xde mase nk attach gambo...korang mesti tau kannn cemane gula2 tersebut..hehe


nk cari kat mana?ni alamat die, berdekatan dengan Sime Darby, sebelah Hotel Grand Continential...harap kawan2 dapat cari...


KWC Wholesale
No 19 Jalan Belia Off Jalan Raja Laut,
50350 Kuala Lumpur
03-2693 9488


sekian sahaja laporan saya...harap dapat membantu kawan2 yang rasa memerlukan barang2 seperti ini...hehe


sekian...xoxo-ecahdenan

Wajah Baru (^_^)

Assalamualaikum


yeayyy..blog ecah dah jadik baruuu..comel sket kali ni...padahal dah nak jadi bini org, tapi blog boleh pulak tuka macam kanak2...overall, ecah saaaangat suke ngn penampilan blog baru ni...kawan2 please la suke..pleasee..pleaseeee..


sebab ecah tuka blog adalah kerana ade satu masalah...ecah punye warna font komen x nampak...kaler die sama ngan background...so, everytime kawan2 sume post komen, kawan2 blogger yg lain xleh nak baca..sebab sama jek kaler die....puas dah ecah godek2 html, x jadi jugak...so rase baik tukar jek..huhu


kali ni rasa puas hati sebab kebanyakkan dari html ni ecah tuka sendiri..buat pengetahuan korang, NUFFNANG dh tuka tutorial pasang ads die...so agak mengelirukan...ecah dok godek2 jek kt html tu, akhirnye jadi jugak menempek semula semua ads yg perlu ada ni...


satu jek yang x berkenan, ATAS HEADER tu...ada tulisan..sebenarnye ecah xnak ada tulisan tu...ada sapa2 yang tau mcm mana nak buat?ajar boleh?terima kasihhhh...^_^


tu jelah...hari ni n semalam saangat penat..banyak betul urusan..masa terasa berlalu dengan saaangat cepat...adesss...


sekian....xoxo-ecahdenan

28 June 2012

Pejabat Agama Call, Borang Tak Lengkap

Assalamualaikum


Hari ni ecah bangun lambat!lagi 10min office hour baru sedar...masya-allah!sedar plak tu, sebab ade panggilan dari pejabat agama...bayangkan dengan sore bangun tido ni...dah abis cube ejas spaye suara jadi macho...x lepas gak..hoho


Orang tu cakap, borang permohonan ecah n abg gambo x lengkap lagi....pelik jugak saye..kalo x lengkap, kenape pejabat agama kt jengka tu luluskan permohonan abg gambo kan?kenape ustaz yg tolong buatkan permohonan tu x cakap pape?borang permohonan nikah ecah kadi yang uruskan..die yang hantar gi pejabat agama semua..


Siyes ecah xleh nak generate ape sebab nye x lengkap...dah risau dah ni...macam mane nak balik setelkan segala...mane la ade masa weh....Nak nangis dah..dah la nak nangis sebab bangun lambat..huk2


Ecah pon tanye encik tu....ape yang x lengkap....die kate, x lengkap sebab kiteorg x hantar kad jemputan kat die..pastu die kenalkan la diri die bla bla bla...rupenye die ni kawan ecah n abg gambo!kuang asammmmmm...mentang2 la ko keje kat pejabat agama, main2 kan aku plakkkkk!!eeee....nk gugur jantung tahu takkkkk....eeee...dh la malu suara baru bangun tido...isk2....siap suh datang amek borang sendiri..banyak cantik..haha


Fuh, nasib baik prank call...jgn memain wehhh...urusan kawen ni kang kalo ade yg x lengkap, kelam kabut  1 Malaysia...haha..nmpk sgt exaggerated..


Hari ni nak topap banyak2, nak jemput kawan2 dlm phone plak...in-case dieorg x bkk fb kan...kang jadi mcm ni lah...dok prank call kan aku...huhu


sekian...xoxo-ecahdenan

27 June 2012

Pre-Wedding A&W

Assalamualaikum


Pada hari ahad yg lepas, ecah n abg gambo meluangkan masa sementara sempat ntk buat pre-wedding...simple2 jek pre-wedding kiteorg...buat kt taman belakang umah abg gambo, Alam Damai, Cheras..It turns out okay jek...cuaca okay, tp stat lambat sket lah...biase la kannn..hoho


PROPS
Baju masing2...(ecah beli baru...ngelat..hehe)
Kasut sendiri (bawak smpai 2 psg+1pakai)
Belon


okeh...tu jela prop kiteorg...kesimpulannye, prop satu jek iaitu belon..haha...nk tau beli kt mane belon ni?Ecah beli belon sehari sebelom photo-shoot...cari kt Balloon Buzz, Great Eastern Mall..nak cari belon yg boleh terapung tu, pakai gas helium....xmo tiup2 nnt x terapung..hehe


Harga belon, RM4.50 sebab pakai gas hi-float...gas helium blh tahan 10jam jek...hi float blh tahan 40 jam..so sempat la guna ntk keesokan hari..beli dalam 8 biji (kot?) berlainan warna....so total damage RM36...okey la tu..makin banyak, makin mahal..sebab tu beli 8 jek..muahaha


so, layan la sikit2 gambar pre-wed kami...kamera ade 3 bersamaan 2 photo-g...tapi ni kamera abg gambo...die terset format SMALL...so gmbr xleh  nk besarkan sgt..nnt pecah....so kne harapkan gambar lain dr kamera kwn abg gambo..huhu..layan...


oh iye..Ballon Buzz ni banyak branch....tp sekitar KL jela...so google la mane tau dekat ngn tempat korang...klik jek link balloon buzz tu...kedai die banyak party favor, balloon, costume n macam2 lah props...rambang mata wooo....










jeng2..ini jelah yg ade...banyok lg, tp abg gambo belom bagi...hihi


sekian..xoxo-ecahdenan

26 June 2012

Nuffnang Premier Screening: BRAVE

Assalamualaikum


Baru2 ni ecah dpt tiket free dari Nuffnang ntk movie baru yg akan/dah keluar kat pawagam berhampiran anda (ceh!), iaitu cite BRAVE...


Macam biase la, kalo ecah join ticket giveaway ni, tempat nye mestilah kt e@curve damansara...sbb boleh dikatakan dekat jugak la ngn rumah...Kebetulan jugak, ecah ade jumpe ngn sorang blogger ni Cik Onie..First time kiteorg jumpe..Tapi borak2 mase beratur nak amek ticket jek...Xde b'gambo plak tu..sob2...xpela, mungkin next time boleh jumpe lagi...


Okeh, bagi ecah cerita BRAVE ni ter.sangat.lah best! Seriously best, sangat kelakar dan baaaanyak pengajaran..Die punye character details pon kemas, warna cantik and macam real...Sangat enjoy masa tengok cite ni...Jalan cerita pon x susah nak paham..Xde la nk kene pikir sangat cite  ni pasal ape, just layan jek...


Watak2 dalam cerita ni semua comel & kelakar..yg last2 tu de la kelakar sbb dah sedih..hehe..Tapi ade 3 watak budak comel adik kepada watak utama cite ni, Meridar yang sangat nakal n comel lah!dah bape kali comel ni?hehe


Sesape nak tgok bawak adik2 and family, sila la gi tengok cite ni...Tak rugi tiket woooo...


Sinopsis:


Merida is a skilled archer and impetuous daughter of King Fergus (Billy Connolly) and Queen Elinor (Emma Thompson). Determined to carve her own path in life, Merida defies an age-old custom sacred to the uproarious lords of the land: massive Lord MacGuffin (Kevin McKidd), surly Lord Macintosh (Craig Ferguson) and cantankerous Lord Dingwall (Robbie Coltrane). Merida's actions inadvertently unleash chaos and fury in the kingdom, and when she turns to an eccentric old Witch (Julie Walters) for help, she is granted an ill-fated wish. The ensuing peril forces Merida to discover the meaning of true bravery in order to undo a beastly curse before it's too late.








Tengok, jgn x tengok..


Sekian..xoxo-ecahdenan

25 June 2012

It's Next Week

Assalamualaikum


Semakin hampir dengan hari besar, semakin dekat dgn bulan Ramadhan...rupanya dh habis separuh dari tahun 2012...hari kawin makin dekat...bunyi macam seronok...tapi, everything happy, pleasant, and good comes with a price...nk nyatakan , banyak.....tapi yg jelas, ecah nnt hak milik suami, jauh meninggalkan mak n abah n family...adesss..sedey...bukannye xleh balik, tapi nk kabo situasi tu dh berubah, pahang dop?hehe


ok2..jom happy2..yep!lagi beberapa hari..bila org tanye, jawapannye ialah, MINGGU DEPAN...alahaiii..sekali weekend jek lagi...debaran?xde lagi..xde ape2 perasaan...selamber...seriously...betol ecah ckp xde rase ape2....hehe...


mungkin surrounding kt sini belom bagi ecah mood kawen lagi...sebabnye dok umah sewa kan..cbe balik kg nnt..ha, mule la t'kial2..sebenarnye banyak mende lagi x setel ni...


ecah takut, sebab ecah anak pertama kawen...wedding ni mesti jadi some sort of pilot test...sume org xde pengalaman, sume org x pasti sebenarnye kami ni dah bersedia ke...kami ni dh memenuhi segala keperluan yg perlu ada dlm sesebuah majlis ke...kita uruskan majlis org senang..kite nampak...tapi kite yg lalui ni?adehhh


sekarang ni, ecah dok browse sekecil2 keperluan...ape yg perlu buat, ape yg perlu ada..kalo nk sebut, mak aihh..banyak lg weh x siapppppp....wuwuwu...eh, dh tulis ni baru plak rase nebes..haha


p/s: akak ipar pesan kt abg gambo, dlm masa terdekat ni jgn la jumpe selalu...adess..banyak mende x setel lg ni...sume nye nk kene jumpe...kami plan, minggu ni last jumpe..sampai jumaat...lepas tu stop....so, minggu ni jugak kne siapkan sume...adoi!


sekian..xoxo-ecahdenan

23 June 2012

Posing Time

Assalamualaikum

belon-done
baju-done
tudung-done
sume done sebab rembat jek mane yg dh sedia ada..(^_^)

esok pre-wed..santai2..lepak2...belasah aje asal ade gambo sekeping dua..muahaha

sekian...xoxo-ecahdenan

22 June 2012

Wedding Progress -Tempah T-Shirt-

Assalamualaikum


semalam blog ni sunyi tanpa update...busy konon2..hahaha...ok2..nk cite pasal wedding progress...


bebaru ni ecah klua ngn abg gambo pas office hour..nak cari hantaran sket sbb ade lagi yg x complete...abah nak buat tshirt ntk budak2 buat kerja mase kenduri nanti...so, kiteorg bergerak la ke Oren Sport, Cheras...


pada bakal pengantin yg nak oder baju kat oren sport cheras dgn harga murah, korang boleh register sbg agent pengedar t-shirt...tapi, kena ade borang SSM dan business card..baru la dapat harga yg berbaloi..tujuan ecah beli kt oren sport sbb nk register la konon2...pakai nama company abah, tp ade kesulitan sket...company luar KL, kne register ngn HQ which is kt JB...tp still blh register just by calling n sending them fax..


tapi sebab malas nak fax sana, fax sini, kiteorg beli jela ngn harga biasa...tup2, rupenye far below than our budget...so kiteorg rasa x perlu lah nak register agent, beli jek ngn harga biasa..haha..jimat....abah pesan 50 helai baju dgn 3 jenis warna dan 3 jenis saiz..L, XL, 2XL..ecah n abg gambo tambah lg 2 helai ntk kiteorg sndiri..haha


jeng2..ni la die t-shirt nyeee..kaler ape, rahsieeee...hehe


harga sehelai baju slps ditambah logo wedding kiteorg= RM9/pcs...so, 
52pcs X RM9= RM468..
alhamdulillah....bagi ecah harga die murah la....(kot) haha


lega sbb dah menyelesaikan impian abah nk main2 bagi baju masa kenduri...mak plak, bagi kain pasang ntk org blok n adik beradik...mmg nampak mcm beria n besar2, tapi nk wt cemane..anak 1st kawen..semangat la mak abah...xpela...bagi la dieorg berseronot2...ecah pon happy..hehe


slase mlm rabu baru ni ade mesyuarat blok, nk bincang tugas masa kenduri...malam semalam mak ckp ade lg mesyuarat kt umah tu...mesyuarat persatuan abah plak..ish2..kenduri pon blom, tp seminggu dh ade 2x makan besar kt umah tu..amboi3...cekak pinggang la saye..hehe


mlm td ecah wt hantaran..redah jelahh..tah ape jadi...haha


sekian...xoxo-ecahdenan



15 June 2012

Rezeki Nuffnang, Alhamdulillah

Assalamualaikum


Salam Jumaat sumeeee...another day to go..hari ni dok sibuk2 nk bukak nuffnang...kalo ikotkan, account nuffnang tu dah boleh tebus check dah...tp malas la lagi...simpan jek dolu...lain la kalo ribu2 lemon kan..hehe


Alhamdulillah hari ni ade lagi BE running...merangkak naik pon xpela...asal rezeki ade kt situ...nk kata hebat menulis x la..hari2 dok mengarut jek tah hape2...ade gak org nk baca...hehe


kredit to google
Insya-Allah, ecah akn cuba perbaiki penulisan...malas nak tulis ala2 bermesej dah...tapi takde la nk skema sangat...sebab blog ni, pasal diri ecah jek..jarang ecah share cerita2 formal...kebanyakkan sume pasal life ecah, kawan, keluarga n abg gambo..hehe...ade mende sensitif pon ecah share, cume tidak lah detail sangat..kalo nak ikot perasaan ni..alamatnye berjela2 lah entri saye setiap hari...haha


Sekian...xoxo-ecahdenan

14 June 2012

One of The Hantaran yg Comel

Assalamualaikum

eh.eh.ecah lupa nak cite lagi satu ni...salah satu dari aktiviti kiteorg semalam, ecah cari hantaran ntk abg gambo n ecah...plannye, abg gambo nk bagi ecah satu buku ni, plus Al-Quran....pastu ecah nampak buku ni..sebenonye mmg dh aim..ntk kegunaan sendiri...tapi cam comel gak buat hantaran...jeng jeng jeng



Buku hot selling amongst blogger2 bride..hehe...abg gambo cakap..xpe ke nk bagi buku ni wt hantaran?nanti org ckp awok x reti masok...ade ku kesahhh??hihi..tapi ecah suka buku ni..banyak gile resepi...bersedia untuk demok abg gambo ye...lalala..oh ye, harga buku ni RM35.90..harga sale..kalo x, harga sebenar RM39.90..hehe

Untuk abg gambo plak ecah bagi die buku ni...kate nye buku ni bagus..okey la kan ntk rujukan kami bersama....ecah suggest korang2 yg nk kawen, dh kawen or sape2 jek, ntk memiliki buku ni...


Haa..buku ni la kiteorg beli..harga die RM55...sebab hard cover..tapi berbaloi...korang google la ape kandungan buku ni..mmg berguna ntk kehidupan kite akan dtg...Insya-Allah

So, selesai ntk salah satu hantaran ecah n abg gambo....Alhamdulillah...Next! Fitting bajuuu..tungguuuu...hehe

sekian..xoxo-ecahdenan

Kasut Hantaran

Assalamualaikum


Petang semalam ecah jumpe abg gambo..tujuannye adalah nak menempah t-shirt..tapi tutup plak kedai...agaknye tutup pukul 6 kot...kiteorg sampai pukul 7..haha..dh abg gambo tanye nk gi mane, ecah pn decide la nak gi Jusco Cheras Selatan...dh lame sebenonye nk gi situ..xde pape pon, just rasa nk gi..hehe


Alang2 dh jalan sane, abg gambo pesan cari kasut hantaran...nanti xyah dah cari masa lain...senang nnt sume barang bagi die..nnt family die nk buat gubahan hantaran....


Masalahnye, xde banyak sgt kedai kasut..ade pon, sume yg ecah tgok x berkenan..lepas tu, ecah masuk satu kedai ni, nmpk plak satu flip flop comel...ecah mmg lama dh mengidam..harga die RM89.90..abg gambo bg bajet kasut RM200..ecah kate la, buat jelah kasut ni jadi kasut hantaran..comel ape...x semestinye kasut tinggi...beliau x setuju...die kate, boleh beli kasut ni, tapi kene cari satu kasut yg sesuai ntk hantaran dgn baki bajet yg masih ade...haha...ade lagi rm110..charles & keith pon boleh dapat laaaa (kalo sale laaa..hihi)


Dgn kata2 yg dipegang, ecah ajk abg gambo round satu jusco tu sbb nk jugak cari kasut hantaran mlm tu gak...tapi, time2 mcm ni la tibe2 abg gambo saje jek x berkenan ngn sume yg ecah pilih...sbb die kate ecah saje sambil lewa pilih sbb nk dapatkan flip flop idaman tu...hehe


Last resort, (sbb x jmpe) die kata, ok, boleh beli flip flop tu dulu, kasut hantaran nnt awok cari sendiri..kalo harga lebih, topap sndiri...(wuwuwu...xmooooo) tapi akur.....hehe...bertentangan ngn kedai kasut comel tu, ade kedai bata...ecah ajk abg gambo singgah...dgn alasan, xpe..kasut bata pon ok ape wt hantaran...


Alhamdulillah, ecah berkenan ngn kasut bata..hahahaha...last2 , bata jugak ku cari...abg gambo siap angkat kening, betol ke ni?ecah balas balik ngn kerut kening, eh, salah ke..betol la....comel jekkk..hehe


Serius, kasut tu ok la nk pakai buat gi keje or even jalan2...sweet ape...x tinggi, x rendah...maybe sebab jenama BATA..tapi persoalanannye, ape lekeh sangat ke jenama BATA?selesa okeyyy...huhuhu


jeng2...slipar idaman...hihi


Maaf lah, xde gambar kst hntrn...terus bagi abg gambo..hehehe...kesimpulannye, ecah dpt 2 kasut dlm satu malam...hahaha...happy gileeee..


Sekian..xoxo-ecahdenan

13 June 2012

Tak Nebes Pongggg

Assalamualaikum


good morning sume!wahhh...sekejapnye dah hari rabu..bakpe la kejap sgt ni...huk3..alhamdulillah..ecah dh berjaya pos kad kawen kpd beberapa org kawan...and ade certain dr mereka dh feedback ckp dah dapat...lepas tu, nak gelak2 kan pulak kad kawen kite kaler pink!huk3....


sebenarnye, tema ecah purple...kad kaler pink tu sebab vendor salah printing...ecah mls nk gaduh, so halalkan jela kaler pink..comel tu mmg la comel..tp x menggambarkan saye langsung..hahaha


and satu perkara lagi, dieorg dok tanye..nebes x?ape perasaan?debor?hoho..


ecah kate, x ponggg..ilek jekkk...nmpk sgt tipu kann..die x tau ecah skang ni tgh dlm fasa moody, sensitif and asyik nk menangis jek...hehe...pikir pasal kawen jek, nangis...pikir sket, mengalir air mata...xtau la kenapa...smpai kol abg gambo nangis teresak2...riso beliau...ape budak ni xjadi nk kawen ke...haha...


ecah ckp takot.....xtau blh jadi isteri yg baik ke x...die kate, kalo ecah degil, nnti die puk jek..haha...dan2 lagi nk buat lawak..kite yg tgh t'sedu2 ni x jadi nanges...


by the way, lagi 3 minggu, 3 hari!!hahaha...adehhhh..=_____= dan bersamaan jugak 23 hari...selamat menghitung hari!!Ya Allah...permudahkanlah segala urusan kami..amin...


sekian...xoxo-ecahdenan

12 June 2012

Keputusan (Pasrah & Redha)

Assalamualaikum

tibe2 rasa nk meluahkan sesuatu...dekat2 nk kawen ni...banyak plak konflik dalaman...puas pikir...hati rasa nak, minda kata mampu..tapi xtau bila tiba harinye, betol ke ecah ni mampu nk menghadapi pilihan ecah ni...

actually, abah mengharapkan ecah sambung belajar dlm masa terdekat ni..dah apply dh pon..tunggu panggilan jek..(kalau ade rezeki)

x jadi masalah sebenarnye sambung belajar ni...cuma perasaan takut dalam diri..takut sangat kalo x mampu nk balance antara belajar dan rumahtangga...kalo time kapel dulu lain laaa...x duduk same...ni dah kahwin....

plannye, mungkin dalam sebulan dua pas kawen, ecah x kan dok sama lagi ngn abg gambo...if btol ecah dapat sambung, ecah kena adapt dulu dgn study, tgok macam mana....nanti baru tentukan mana nak duduk, nak kerja ape sambil belajar tu...sebab ecah mmg xnak mengharapkan abg gambo sorang....even tanggungjawab nak sara ecah tu tanggungjawab abg gambo...tp ecah kena bertanggungjawab pada diri, dan keputusan ecah...

ape yg ecah harap skang ni, if betol ade rezeki ecah ntk sambung belajar, semoga Allah lancarkan segala urusan, kuatkan dan tabahkan hati kami...dan permudahkan cabaran hidup kami...semoga Allah merestui hubungan dan keputusan kami ni...

abg gambo dah bersama ngn ecah dr lower six, degree, dan skang ni, nak sambung master plak...tabahnye beliau..hanya Allah yg tau.....

thanks abg gambo sebab bersusah payah ntk ecah...sebak hati tgok abg gambo usaha gigih ntk kesenangan kami bersama...ingat selepas kawin dpt meringankan beban beliau...tapi makin nak tambah plak..hanya Allah dpt membalas jasa dan budi baik abg gambo..semoga Allah mengurniakan isteri (Aisyah) yg solehah, patuh dan taat pd abg gambo... saye akan cuba sebaik2 nya ntk menyempurnakan hidup abg gambo...dengan izin Allah..amin....

sekian...xoxo-ecahdenan

Saye Dapat Doodle Pengantin

Assalamualaikum


hai sume...hari ni lambat sket update blog...ntah la kenape, hari ni sentimental sket...sob2...tapi, dalam sedih2..ade gak org happy kan kite....yeayyy


ade org bagi ecah doodle pengantin..comel bangattttt..sukeeee.....nk tengok?jeng jeng jeng




thanks to NIEZA....doodle die sume comel2....blog pon comel lahaiiii...t'kezut ecah dpt doodle tetibe...terharu..this doodle really made my day yg sedih n sentimental ni..sob2...*terharu*


ecah akan guna doodle ni ntk profile blog ecah...bangga tol...hihi


sekian...xoxo-ecahdenan



11 June 2012

Last Minit Diet

Assalamualaikum

selamat hari isnin sume!mulakan hari anda dgn bismillah dan ayat kursi, insya-allah segalanya akn berjalan lancar hari ni dan xde la mood monday blues....hehehe

hari ni ecah nk mulakan diet sihat...at least looking good and feeling good mase kawen nnt...walaupon dh lambat sebenonye, tapi better late than never kan...haha

dari hari tu nak diet la, nk eksesais la..tapi ade jek yg menghalang..(alasan) tapi skang xleh...ecah nk jugak usaha sikit walaupun x banyak sgt hasilnye nanti...at least ecah akn rasa lebih baik...

yang penting niat, untuk kesihatan dan bukan ntk kecantikan....

plan diet kali ni nak strict sikit..bukan main diet jek...tapi ecah nk baca kalori intake harian...nanti baru la boleh plan dgn baik ape yg boleh di ambil dan ape yg patut dikurangkan...

doakan kesihatan saye ye kawan2...hehe

sekian..xoxo-ecahdenan.

09 June 2012

Wedding Teaser..28 Days To Go

Assalamualaikum

Teaser Konon2..hehe


sekian..xoxo-ecahdenan

08 June 2012

~kecewa~

Assalamualaikum

Rasa kecewa itu akan ada, 
kalau sesuatu yang dihajati tak tercapai,
Cuma masa yang menentukan..cepat, atau lambat kekecewaan itu akan hilang,
Cuma satu yang tidak diingini,
Rasa kecewa itu akan menimbulkan rasa putus asa,

Saya perlukan kekuatan, perlukan aura positif, dah perlu set mind semula,
Pendek kata, start all over again,
Which i don't know how to, because i already giving up.

Sedih

Sekian...xoxo-ecahdenan

Wedding Theme

Assalamualaikum


lagi 29 hari..semalam jumpe abg gambo, nk mintak die tolong repair kete sket..ecah remind kan die date2 yg kiteorg kne setel urusan kawen sume..garu kepala beliau...rupenye dh dekat sangat dah...banyak jugak lg yg x setel ni...nebes plak tu...we're freaking outttt..haha


oh ye, dok cite pasal kawen, rasenye ecah x cite pon pasal tema kahwin ecah kan?hehe...konon nk rahsia2...tapi dh dekat dah ni..boleh la sharing is caring...setakat ni, tema pilihan ecah itu lah....ecah mmg x spesifik family pakai mcm mane, ecah pakai mcm mane..ecah beli asal ikot kaler...pelamin, baju n urusan segala2 menda, ecah serahkan pada Wedding Planner...seriously, 100% wedding planner..


ecah bukan x serius, tp mls nk cerewet..kalo ikotkan, biar yg penting selesai..so, ecah sediakan duit, orang yg berkenaan, sediakan yang terbaik...itu sahaja...makin hari, makin takut pikir life as a wife...banyak menda nk kene tau, paham dan belajar...takut nyeee...


so back to tema..jeng jeng jenggggggg


it's a PURPLE+GREY+WHITE wedding
BRIDE SIDE




GROOM SIDE
GREY+BLACK+WHITE





ini cuma basic theme..bayangan dlm kepala...tapi tidak lah akan jadi macam english style ni kan...asl sume ikot tema sudah....kene la paham2, kalo dah ramai2 macam2 la idea nye nanti...seriously ecah x kisah lah sume menda..bak kata WP, "ecah, awk la pengantin paling simple pnah akk jumpe" hahaha...yeke..xpela kak, asl semuanya berjalan ngn lancar,selesai, dah diberkati...


bukan masa kawin tu je yg kita nk happy..kita nk happy sepanjang perkahwinan..selagi ada hayat..selagi ada jodoh..insya-allah...(ecahdenan,2012)


sekian...xoxo-ecahdenan

07 June 2012

60c x boleh, kena 80c jugak

Assalamualaikum..


tadi mase lunch hour, ecah nak gi drop kan kad2 kawen yg dh siap tulis alamat sume tu...sebelum drop dlm mailbox, terasa nk tanya kt kaunter dlu...


akak tu cakap, xleh pakai setem 60c, kena guna yg 80c..adehhh..nasib baik la tanya..kalo x, naya jek kawan2 yg dapat kad tu nak kene gi amek kt pejabat pos n tambah lg 20c..buat susah kan kawan, buat malukan kita...hehe...


xleh nk wt ape la, so ecah tambah jek lagi setem 20c nk bagi cukupkan 80c..kt situ jugak la kiteorg tampal setem tu...dah la banyak...nasib la kan..alang2 dah sampai...hehe





ni along nk adik ecah tgh bertungkus lumus tampal setel 20c kt bangku...hoho


sekian..xoxo-ecahdenan

Pos Kad Kawen (^_^)

Assalamualaikum


Semalam ecah menghabiskan masa yg x buat pape dengan print alamat kawan2 dan tampal stem..penat jugak weh..ingat sekejap jek..rupenye makan masa sehari jugak la...nak listkan nama dan alamat tu dah sehal...pastu nak gunting dan tulis kat kad, gam pulak, tampal setem pulak..phew!..Dari pagi, sampai petang..baru la siap...huhu


Baru bape puluh, nasib x ratus2, kalo x nangis saye...hari ni baru nak masukkan dalam mailbox..hopefully harga setem tu dah betol la..puas ecah ukur n timbang...kalo die cas lebih, mmg den saman...haha






lepas ni, nk gi fitting baju plak..wheee


sekian..xoxo-ecahdenan

06 June 2012

Jemputan ke Walimatul Urus Ridzuan & Aisyah

Assalamualaikum

Saya dengan rasa rendah dirinya ingin menjemput sahabat2 sekalian ke majlis perkahwinan saya, Aisyah dengan bakal pasangan, Ridzuan pada tarikh yang dinyatakan di bawah beserta alamat. Semoga dengan kehadiran tuan/puan dapat menghabisan lauk pauk kenduri saya dan memeriahkan majlis....hehehe

ok2..tu die version rasmi..rase skema aihhh..tp nak jemput kena la jemput baik2 kan..bukan main redah jeee..hehe..so, ecah nak jemput kawan2 blogger sume, untuk datang ke majlis perkahwinan ecah ngn abg gambo...pada sesape yg ade kelapangan masa dan jugak kebetulan dekat, moh la datang...semoga dengan kehadiran anda sume, dapat mengeratkan silaturrahim kita sebagai blogger yg x penah pon jumpeeee..hehe

klik ntk besarkan


klik ntk besarkan
klik ntk besarkan

sila lah refer pada kad,alamat dan tarikh...kalau sudi, TINGGALKAN LA ALAMAT...boleh ecah poskan ke rumah korang semua......time kasihhhhh...

sekian...xoxo-ecahdenan

05 June 2012

Isnin-Hari Sesat Sedunia

Assalamualaikum


sedunia la sangat kan...haha..semalam hari jadi along ecah...lepas kerja, ecah n bff along plan nk kluar celebrate..so plannye nak gi makan kt Restoran Wiliam...dh la ontheway nk ke sana tu sesat..follow gps jek..sampai sana, xde plak kedainye....asyik pusing2 tmpt yg sama tapi xde plak tulis sign board...mmbr along ckp dh tutup, google cakap dh pindah..mane satu tah


so decide nk makan kt Restoran Murni..tapi malam isnin tutup plak...kecewa gile...xde idea dh nk makan ape...gi pulak Piccadillay..ade pasar plak...so xnak amek risiko nk redah cari tempat tu...sume org dh lapo..sume org dh marah..last2 gi makan pizza hut..hampeh gile rasa..tapi abis suma...kompem lapar..haha


pas hantar bff along kt Taman Danau Desa, ecah gerak ke cheras plak...pd yg tahu, Tmn Danau Desa dengan cheras dekat gile okayyy,..boleh ecah salah lane sampai sesat jauh ke selayang..bukan setakat kt selayang, sampai ke Air Terjun Kanching tu ha..kt hutan nun..kalo sesat lagi, kompem sampai ke rawang..abg gambo kate, kalo sesat lagi sampai jugak, ke Trolak la den..haha..nasib la kete banyak..kalo x nangis dh sume dalam kete tu...huhu


kesimpulannye malam tadi punye pengalaman buat hari ni rasa serabut dan sedih..adeyy..sabar jelah hati..banyak betul masalah yg remeh temeh tp buat pikiran ni rasa serabut..rasa nk keluar dari situasi sekarang..uwaaa


sekian..xoxo-ecahdenan

04 June 2012

~Tiring Weekend~

Assalamualaikum


akhirnya..dapat jugak saye balik kampung minggu ni...penat sket la sebab naik bas..sampai kuantan, jumpe sekejap dgn blogger comel ni, Sis Maera..kalo dlm blog, mcm besar sikit nmpknye..sedang2 la kan..bile jumpe betol2...alahaiii..kurus beno sis kite ni..tinggi pulak tu..ecah yg dh kemetot ni, makin kerdil jadinye..hehe..ape2 pon, thanks sis sbb sudi jumpe ngn ecah walaupun sekejap...nnt kite hang out lg ye..blh borak panjang...hehe


balik kali ni ecah dpt beli baju raya...disebabkan nnt dh bz nak kenduri, ecah beli siap2 baju raya ntk ecah n bakal suami..ecehhh..hehe...konon2 plan nk kemas bilik kan?x berapa menjadi rupenye plan saye...dapat kemas sikit2 jek..huhu


lepas ni 2x weekend jek blh balik..ecah siap bawak barang2 nk gubah hantaran ke KL sbb rase nye de masa dh kalo nk tunggu buat kt rumah...balik kali ni pon dok gi kenduri kendara jek...


yang paling x best, on the way balik KL, jalan jem gileeee..jem sangat2...mcm segerombolan askar semut!setiap R n R penuh org..sabar jela..lenguh satu badan..bayangkan pulul 5pm bertolak, pukul 11.30 baru sampai rumah!sepatutnye 3 jam perjalanan, jadi 6 jam setengah!mane x sakit badan?rase nak MC jek..huhu..




minggu ni nk balik pahang lagi..hmm..xtau la mcm mane pulak keadaannya...kali ni kena gerak btol2 awal!huhu


p/s: nk tau x, ecah balik KL dlm keadaan lesen memandu dh expired 29/5 yg lepas!haha..selamberr


sekian...xoxo-ecahdenan

01 June 2012

Limited Edition

Assalamualaikum


hari ni ecah dh stat duduk kt opis setiawangsa..lega rase nye x kena jalan jauh2...eksesais pon eksesais la dik...xkan sampai nk seksa diri kan..haha


tadi mase lunch, ecah gi beli stationery sket ntk meja baru ni..pastu kan..saye jumpe satu menda ni...dah la comel..berguna ntk masa depan..ecah rasa, bakal pengantin or sape2 jelah yg suka mengatur pengunaan duit dia, patut guna mende ni..jeng jeng jeng..hehe


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



comel x?angry bird lagi tuuu...nanti adik2 ecah kompem jeles ni..haha


nk tau satu cite lawak x?untie kedai ecah beli calculator ni cakap, ni calculator edited limition..hahahaha..lawok gile...punye la nk tahan gelak..nasib la die perasan die salah..terus die tukar semula..kui3


sekian..xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis