26 June 2012

Nuffnang Premier Screening: BRAVE

Assalamualaikum


Baru2 ni ecah dpt tiket free dari Nuffnang ntk movie baru yg akan/dah keluar kat pawagam berhampiran anda (ceh!), iaitu cite BRAVE...


Macam biase la, kalo ecah join ticket giveaway ni, tempat nye mestilah kt e@curve damansara...sbb boleh dikatakan dekat jugak la ngn rumah...Kebetulan jugak, ecah ade jumpe ngn sorang blogger ni Cik Onie..First time kiteorg jumpe..Tapi borak2 mase beratur nak amek ticket jek...Xde b'gambo plak tu..sob2...xpela, mungkin next time boleh jumpe lagi...


Okeh, bagi ecah cerita BRAVE ni ter.sangat.lah best! Seriously best, sangat kelakar dan baaaanyak pengajaran..Die punye character details pon kemas, warna cantik and macam real...Sangat enjoy masa tengok cite ni...Jalan cerita pon x susah nak paham..Xde la nk kene pikir sangat cite  ni pasal ape, just layan jek...


Watak2 dalam cerita ni semua comel & kelakar..yg last2 tu de la kelakar sbb dah sedih..hehe..Tapi ade 3 watak budak comel adik kepada watak utama cite ni, Meridar yang sangat nakal n comel lah!dah bape kali comel ni?hehe


Sesape nak tgok bawak adik2 and family, sila la gi tengok cite ni...Tak rugi tiket woooo...


Sinopsis:


Merida is a skilled archer and impetuous daughter of King Fergus (Billy Connolly) and Queen Elinor (Emma Thompson). Determined to carve her own path in life, Merida defies an age-old custom sacred to the uproarious lords of the land: massive Lord MacGuffin (Kevin McKidd), surly Lord Macintosh (Craig Ferguson) and cantankerous Lord Dingwall (Robbie Coltrane). Merida's actions inadvertently unleash chaos and fury in the kingdom, and when she turns to an eccentric old Witch (Julie Walters) for help, she is granted an ill-fated wish. The ensuing peril forces Merida to discover the meaning of true bravery in order to undo a beastly curse before it's too late.








Tengok, jgn x tengok..


Sekian..xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. untung la . penah dapt , tp tak dpt pg.

    ReplyDelete
  2. waaa best laa..

    moon ni... citer madagascar pon x tertengok lagi..hahaha

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis