12 June 2012

Keputusan (Pasrah & Redha)

Assalamualaikum

tibe2 rasa nk meluahkan sesuatu...dekat2 nk kawen ni...banyak plak konflik dalaman...puas pikir...hati rasa nak, minda kata mampu..tapi xtau bila tiba harinye, betol ke ecah ni mampu nk menghadapi pilihan ecah ni...

actually, abah mengharapkan ecah sambung belajar dlm masa terdekat ni..dah apply dh pon..tunggu panggilan jek..(kalau ade rezeki)

x jadi masalah sebenarnye sambung belajar ni...cuma perasaan takut dalam diri..takut sangat kalo x mampu nk balance antara belajar dan rumahtangga...kalo time kapel dulu lain laaa...x duduk same...ni dah kahwin....

plannye, mungkin dalam sebulan dua pas kawen, ecah x kan dok sama lagi ngn abg gambo...if btol ecah dapat sambung, ecah kena adapt dulu dgn study, tgok macam mana....nanti baru tentukan mana nak duduk, nak kerja ape sambil belajar tu...sebab ecah mmg xnak mengharapkan abg gambo sorang....even tanggungjawab nak sara ecah tu tanggungjawab abg gambo...tp ecah kena bertanggungjawab pada diri, dan keputusan ecah...

ape yg ecah harap skang ni, if betol ade rezeki ecah ntk sambung belajar, semoga Allah lancarkan segala urusan, kuatkan dan tabahkan hati kami...dan permudahkan cabaran hidup kami...semoga Allah merestui hubungan dan keputusan kami ni...

abg gambo dah bersama ngn ecah dr lower six, degree, dan skang ni, nak sambung master plak...tabahnye beliau..hanya Allah yg tau.....

thanks abg gambo sebab bersusah payah ntk ecah...sebak hati tgok abg gambo usaha gigih ntk kesenangan kami bersama...ingat selepas kawin dpt meringankan beban beliau...tapi makin nak tambah plak..hanya Allah dpt membalas jasa dan budi baik abg gambo..semoga Allah mengurniakan isteri (Aisyah) yg solehah, patuh dan taat pd abg gambo... saye akan cuba sebaik2 nya ntk menyempurnakan hidup abg gambo...dengan izin Allah..amin....

sekian...xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. dugaan tu dear..
    insyaAllah semoga semuanya berjalan ikut flOw yg drncngkn insyaAllah ye.. jgn sdih2 taw.. nak kawen da ni kan.. takecare dear ;)

    ReplyDelete
  2. time takde anak..elok kalau sambung..time ade anak nanti susah tau ecah nak tinggal nak pegi belajar... seriously nieza jeles dengan member yang buat master... nieza nak jugak tapi anak still tecik lagi and kat dalam ni baru nak kuar..so postpone dulu la..ade rezeki insyallah, sambung

    ReplyDelete
  3. kawen tu rezeki..dpt smbg belajar tu pon rezki...minta kpd-Nya gar d lapangkan dan dimurahkan segalanya...

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis