07 June 2012

60c x boleh, kena 80c jugak

Assalamualaikum..


tadi mase lunch hour, ecah nak gi drop kan kad2 kawen yg dh siap tulis alamat sume tu...sebelum drop dlm mailbox, terasa nk tanya kt kaunter dlu...


akak tu cakap, xleh pakai setem 60c, kena guna yg 80c..adehhh..nasib baik la tanya..kalo x, naya jek kawan2 yg dapat kad tu nak kene gi amek kt pejabat pos n tambah lg 20c..buat susah kan kawan, buat malukan kita...hehe...


xleh nk wt ape la, so ecah tambah jek lagi setem 20c nk bagi cukupkan 80c..kt situ jugak la kiteorg tampal setem tu...dah la banyak...nasib la kan..alang2 dah sampai...hehe





ni along nk adik ecah tgh bertungkus lumus tampal setel 20c kt bangku...hoho


sekian..xoxo-ecahdenan

7 comments:

  1. time riny dulu dah kene 80cen gak cah....mahal3...hahahaha

    ReplyDelete
  2. hoho 80 c? huhu nasib la.. puloh2 je kan kalau tak nak kene tmpl beratos2 jenuh..

    ReplyDelete
  3. mak ai? kena standby fulus la kalu cm tu..patut la la ni org menjemput gn SMS je... ;-)

    ReplyDelete
  4. semua dah naik harga la ecah..

    ReplyDelete
  5. aahh..harga setem dah mahal.paling murah envelope putih kosong tak lebih 20gsm kalau x silap.tu pon 60sen.

    ReplyDelete
  6. Riny : mahalll...kad x sampai pon 80c..huhu

    nazirah:hehe..tu lah..naz nnt kne standby la tau..hehe

    KhaiRin : anies: tu lah..zaman skang xleh nk salahkan org kalo die jemput pakai fb or sms jek...hehe

    Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine: nanti sampai masa, rasakan..hahaha

    fiqas: taraf hidup dh makin naik...huhu

    SarahSyafiq: tu la..so kne prepare awl2, kad kawen pon pilih yg simple jek..hehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis