22 June 2012

Wedding Progress -Tempah T-Shirt-

Assalamualaikum


semalam blog ni sunyi tanpa update...busy konon2..hahaha...ok2..nk cite pasal wedding progress...


bebaru ni ecah klua ngn abg gambo pas office hour..nak cari hantaran sket sbb ade lagi yg x complete...abah nak buat tshirt ntk budak2 buat kerja mase kenduri nanti...so, kiteorg bergerak la ke Oren Sport, Cheras...


pada bakal pengantin yg nak oder baju kat oren sport cheras dgn harga murah, korang boleh register sbg agent pengedar t-shirt...tapi, kena ade borang SSM dan business card..baru la dapat harga yg berbaloi..tujuan ecah beli kt oren sport sbb nk register la konon2...pakai nama company abah, tp ade kesulitan sket...company luar KL, kne register ngn HQ which is kt JB...tp still blh register just by calling n sending them fax..


tapi sebab malas nak fax sana, fax sini, kiteorg beli jela ngn harga biasa...tup2, rupenye far below than our budget...so kiteorg rasa x perlu lah nak register agent, beli jek ngn harga biasa..haha..jimat....abah pesan 50 helai baju dgn 3 jenis warna dan 3 jenis saiz..L, XL, 2XL..ecah n abg gambo tambah lg 2 helai ntk kiteorg sndiri..haha


jeng2..ni la die t-shirt nyeee..kaler ape, rahsieeee...hehe


harga sehelai baju slps ditambah logo wedding kiteorg= RM9/pcs...so, 
52pcs X RM9= RM468..
alhamdulillah....bagi ecah harga die murah la....(kot) haha


lega sbb dah menyelesaikan impian abah nk main2 bagi baju masa kenduri...mak plak, bagi kain pasang ntk org blok n adik beradik...mmg nampak mcm beria n besar2, tapi nk wt cemane..anak 1st kawen..semangat la mak abah...xpela...bagi la dieorg berseronot2...ecah pon happy..hehe


slase mlm rabu baru ni ade mesyuarat blok, nk bincang tugas masa kenduri...malam semalam mak ckp ade lg mesyuarat kt umah tu...mesyuarat persatuan abah plak..ish2..kenduri pon blom, tp seminggu dh ade 2x makan besar kt umah tu..amboi3...cekak pinggang la saye..hehe


mlm td ecah wt hantaran..redah jelahh..tah ape jadi...haha


sekian...xoxo-ecahdenan



5 comments:

  1. salam..

    alhamdulillah masih ada mak ayah yang tolong support.. tp pada sy mahal tu..heheh

    ReplyDelete
  2. mase umh akk saye wat knduri dulu, die bg jersi je kat bebudak yg wat keje..
    dh cam team bola sepak dtg umh je..
    haha

    ReplyDelete
  3. seronoknya ecah.. kita jadi tambah2 happy bila orang sekeliling kita pon happy dengan kebahagiaan kita kan? :)

    good luck ecah :))

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis