25 March 2014

Pregnancy Life: Masih Belom Keluar..Muahahaha

Assalamualaikum

Hari ke-3 overdue..cewah..macam la overdue 3 minggu kan..rilek la..semalam ecah dah gi buat checkup kat KK..kira last checkup la tu..nak xnak memang last, toksah ngada2 minggu depan nak gi KK lagi terkedek2 jumpa akak2 misi..hehe..

Berat x naik..Alhamdulillah...takut baby besor,x larat nak meneran (kalau dimurahkan rezeki bersalin normal)..tapi nurse kata ada bengkak sikit kat perut...macam bengkak kat kaki tu..ecah x faham kenapa bengkak..or ade jugak istilah bengkak kat perut?Yela, bukan perut ni memang dah bengkak bebenor dah ke..(boyot..haha) Tapi xde ape yg perlu dirisaukan kata nurse

Checkup kali ni kena jumpa doktor..so dapat lagi la scan baby..sihat aje my little one...air ketuban okey, tulang n tumbesaran baby semua okey...doktor kata berat baby for now 3.1kg...wheee...joget2 kesukaan sebab baby xbesar sangat...haha..xde la ngeri nak teran nanti..tapi xtau la buatnye dua tiga hari ni dia membesar secara tiba2..huhu

Doktor bagi tarikh sampai 29hb ni (Sabtu)..if little one xnak keluar jugak kena la menyerah diri kt hospital...plan nye nak bersalin kt Hospital Sungai Buloh..tapi kalau boleh, mintak la dipermudahkan dan dimurahkan rezeki utk bersalin jugak sebelum tarikh yang diberi tu...ecah x ready dan rasa takut nak pergi dengan keadaan yang kita sendiri dah aware yang memang aku kena gi sana n kena bersalin..baik tiba2 air ketuban pecah ke, or contraction kerap sangat ke...better secara tiba2 gitu kot...rasanya lah..tapi xtau la mcm mana perancangan Allah untuk ecah n si little one ni..

Petang semalam jugak abg gambo bawak jalan2 kat taman...naik tangga tinggi2..perghhh..mengah...pastu pusing taman pulak...dalam 15-20 minit jek..tapi dia punya berpeluh macam mandi hujan..dia punya penat macam org gi marathon..penat sunguh..padahal jalan terkedek2 jek pon..hihi...malam tadi standby baju2..siap ingatkan abg gambo kot2 kalo ecah sakit mlm ni tolong ingatkan buat ini..buat itu..konon jela...last2 bangun pagi mcm biasa...xde sakit xde apa...cet..miss satu hari lagi...

Hari ni pulak ikut mak mentua buat checkup kat IJN..jalan lagi..sikit jela jalannya...pastu abg gambo bawak ecah gi opis...kalau stay kt rumah cheras tu xde transpot buat nya tiba2 nak bersalin..xde sape nak hantar...tapi xnak la ganggu si pakcik ni buat keje..saya stay kat library fakulti...buat2 study buku kaunseling..padahal tengah cuti kan..macam la serap sangat ape yang dibaca tu..sem depan kompem blur...adeii...rindu pulak kelas dan assignment..

Ya Allah permudahkan lah perjalanan anakku ini untuk melihat dunia..lancarkan lah urusan kami...Amin....

p/s: hopefully esok xde la update dari makcik ecah ni kan a.k.a die dah gi bersalin..tapi kalau ade jugak...redhooo jelahhhh..HAHA

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

6 comments:

  1. Assalamualaikum ecah. semoga dipermudahkan ye. Ecah kuatkan semangat, banyakkan berdoa dan pujuk baby keluar cepat. umi sheila nak jumpa ecah dengan baby tu ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby x ready lagi..suka main acah2..hehe...

      Delete
  2. xbersalin lagi ke??? baby seronok sangat duduk kat dlm tu..huhu saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusan...aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...tenkiuu..dia tgh mekap2 kot ni..tu pasal lambat..girl agaknye lama benar nak bersiap..hehe

      Delete
  3. hehehhe tiap2 hari jenguk blog ecah tunggu little one. bila nak kuar ni.. bila nak kuar ni.. cepat laaa.. aunty tak sabar nak tengok nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila boleh la jenguk blog, ecah xtau nk jenguk ape nk tau bila baby nk keluar ni...hahaha

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis