18 March 2014

Pregnancy Life: Hopefully The Last Check-Up & Baby Name Listing

Assalamualaikum

Saya dah ada kat rumah! hehe..weekend baru ni ecah ada kat rumah akak ipar, mak mentua ada kat sana sekali..jadinya boleh update blog mcm biasa, tapi xleh selalu sangat plus xleh nk blogwalking beria...al-maklum la saye ni online pakai PC..laptop x repair lagi dah berapa abad dah..haha

Balik rumah sendiri pon sebab hari ni ade check-up kat KK..malas sungguh nak gi check-up ni.. hari-hari dah pujuk baby..please la baby keluar minggu ni...dah sogok macam-macam tau..hehe..actually due date nye Sabtu ni..so masih ada beberapa hari lagi..cuma tanda-tanda besar tu xde lagi..baby just acah-acah sakit and ngilu gitu2 jek...main gurau2 pulak si kecik ni..

Routine check-up macam biasa..punya la simple sampai hari ni x check HB pon..timbang berat, ambik tekanan darah pastu check perut...nurse set up appointment untuk Isnin depan pulak..sekali ngan jumpa doktor...doktor akan check air ketuban dan kedudukan uri..kalau ade yang x kena kemungkinan akan refer ke hospital terus..kalau okey mungkin doktor akan bagi masa beberapa hari lagi kot...bagi peluang kat baby..ini yang buat saye cuak ni...kamon la baby...keluar yeeeee..sobs

Hari ni ecah dengan semangat nye ambik pen dan kertas, senarai kan nama-nama baby yang berkenan di hati...disebabkan kami sendiri x confirm laki ke perempuan, jadi nye kami sediakan la nama untuk lelaki dan perempuan..nanti lah saya share ape nama nya...tunggu baby keluar..ehehe...nama untuk perempuan dah terlebih la pulak..nama untuk lelaki pulak yang rasa pening-pening...nak kena cari balik nama yang dua-dua setuju...masalah dalam memilih nama ni sebenarnye masalah mak dan ayah nye...boleh pulak berebut nak letak nama itu ini...takmo kalah.....HAHA

Kawan-kawan doakan ecah bersalin minggu ni ye...before due date kalau boleh...saya berdebar! sobs


Be Healthy, Be Happy!


Sekian..xoxo-ecahdenan

10 comments:

  1. Ecah suh bb kuar jumaat ni... thn br utk zodiak..kalu kuar sabtu same date dgn allahyarham ts p.ramlee ;)

    Btw semoga d permudahkn utk ecah n baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn..minggu lepas pujuk baby keluar jumaat...tapi xmau gak die..dh pujuk mintak keluar jumaat ni..tgok cemana pulak..hehe

      Delete
  2. Semoga ecah selamat bersalin sebelum due date..baby, please behave okey..cian mummy tu xsabar nak jumpa awk :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sabar nak jumpa n takut kena bedah or induce..sebab tu beria mintak baby keluar awal..HAHA

      Delete
  3. waaa....dah xlama dah tu..semoga semua dipermudahkan Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..x lama dah..dup dap dup dap..hehe

      Delete
  4. Assalamualaikum ecah.. nervous tak? hehe semoga dipermudahkan ya, ecah bersalin kat spital mana? kalau dekat2 sini, sheila nak datang jenguk. hehheee selamat pagi, singgah dan menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nervous sbb baby xnak keluar lagi..nervous nak bersalin n meneran tu dh hilang dh..x fikir ape..fikir baby keluar on time jek skang..hehe

      Delete
  5. dapat je baby terus get ready dgn camera tauuuuu. pastu trus uplod! nak tengookkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x pengsan lepas tu boleh la terus snap...HAHA

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis