22 March 2014

Pregnancy Life: Hi Baby!

Assalamualaikum

Hari ni due date saye...22 March 2014....x sangka cepat sangat masa berlalu..sedih dan sebak hati bila terkenangkan saat2 masa mula-mula tau pregnant...terimbau perasaan masa mata ni nampak dua line merah kat pregnancy test...kedu, kaku pastu baru senyum...sambil sengih2 kejut abg gambo bangun sahur dan cakap kt die double line...die yg baru bangun tido pon terkulat2 dok hadam ape yg double line ni...sebab die xtau pon ecah ade beli pregnancy test..beli ngn die tapi ecah bayar sorok2..haha

Masa tengah makan waktu sahur tu kami sama2 menung panjang..nasik yang ditelan rasa kesat je...sebabnye tengah blur lagi ni (plus ngantok..kui3)..betol ke pregnant?betol ke dah nak jadi mak?pastu plan bila nak cek ngn doktor..nak tunggu berapa hari lagi ke or camne ke...eksaited dalam blur..sambil tunggu waktu subuh, siap install laju2 pregnancy app...sampai 5-6 application!nampak tak die punye level eksaited meningkat dalam masa beberapa jam je...hahaha

Teringat pulak saat2 9 bulan dimanjakan abg gambo..nak itu bagi, nak makan ini boleh..dia beli, dia bawak, dia masakkan...terjaga malam2 die teman gi toilet..sakit,lenguh semua dia urutkan...ringan tulang basuhkan baju, jemur baju, sapu sampah dan semua la die buat...padahal ecah bukan nye alahan ape2..xde la tertonggeng kelesuan, muntah or pening2...sekali sekala je...

Belom kira family yg lain punye manjakan..nak makan ape dimasakkan, mak pon siap kirim lauk pebret..mama sebelah rumah siap pesan nak makan ape2 bagitau la nanti mama masak...mak ecah siap belikan baju pregnant la, belikan barang baby lebih2 dari ecah sendiri beli..haha..seronok sangat nak dapat cucu..

Kesimpulannya memang memori yang sangat indah..memori pertama dan Insya-Allah kalau dimurahkan rezeki nanti taun2 akan datang pulak boleh merasa lagi memori macam ni...tapi lambat lagi la..hehe..terima kasih semua yang ambik berat..terima kasih abg gambo sbb bg kasih sayang melimpah ruah..extra sayang sebab pregnant...lepas bersalin harap double sayang la sbb ecah dh double size...sayang kena ikut saiz badan..muahaha...

So, baby mana baby? Haaaaa...baby tengah tido...seronok sangat die tido tu...usik la macam mana pon, gerak sikit2 jek tu pon protes sebab ganggu die tido..mentang2 la skang dh kurang panas, asyik hujan lebat je...lagi sedap die tido...

Ape sedap sangat ke dalam perut mak die ni? Sanggup tido sempit2 macam tu? Alahai nak oiiiii..kat luar ni nenek dh beli tilam, dh beli selimut sedap2, baju lawo2, selesa la semua..meh la keluar...ramai nak jumpa ni...semua tak sabar..semua dah tanya xde tanda lagi ke?xde rasa ape2 lagi ke..isk isk

Iyeeee..baby nye x keluar lagi..ecah rilek x rasa ape pon...haha..sebenarnye rasa down jugak, sedih sebab baby x keluar lagi..padahal hati dh eksaited...kalau ikutkan ecah xde masalah kesihatan pape pon...tapi si kecik sedap sgt dalam perut ni..huu

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui,..Dia yang Merancang...

Kite tunggu jela dengan sabar....

Be Healhty, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. Assalamualaikum ecah. ingatkan dah keluar. takpe ecah. be strong. banyakkan berdoa dan berzikir. borak banyak2 dengan baby. pujuk dia suruh keluar malam ni please. nanti umi sheila nak datang jenguk kat hospital.. hehe take care ecah ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih menunggu lagi...harapnya baby cepat2 la ready nak keluar...hehe...

      Delete
  2. hehehe kalau dah sampai due date, induce je laa ecah. aritu kita tak sabar, terus induce kekeke

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis