14 March 2014

Pregnancy Life: Mak Buyong Selamber :p

Assalamualaikum

Hari ni ecah ade kat KL dah...berjaya sampai tanpa perlu singgah ke Hospital Kuantan or Hospital Temerloh (terberanak tengah jalan) hehe..sampai2 KL rasa nk tersedak...sabor jela telan habuk dan debu KL yg jerebu ni...dah la baru sembuh dari selesema dan batuk..hopefully immune saye x kalah la dengan cuaca yang macam ni..isk

Aktiviti hari ni berjalan-jalan...ecah ikut abg gambo gi office, drop dia kt fakulti pastu ecah gi pusing satu The Store Kompleks Sg Buloh tu...niat dan plan utama hari ni nak gunting rambut...kena jugak pendekkan sikit rambut ni untuk persiapan masa berpantang nanti..tak rela nak serabai2 dengan rambut panjang or berponjot2, cuaca dah la panas...bayangkan cuaca panas skang ni pon rasa meremang ketidakselesaan...lain2 aktiviti menghabiskan duit beli screen protector la ape la...pastu bila bentang bajet kt abg gambo sengih2 duit abis..hehe

Seriously hari ni memang berjalan sakan..sorang2 hokeyh...dah la The Store tu escalator die tak betul..ade yang berfungsi, ade yang tak..nak kena mendaki tangga escalator...xpon kena turun escalator yang tak bergerak...senak perut mak...haha..tapi pujuk2 hati jugak la anggap ni sebahagian dari eksesais...cewah..salon rambut pulak ade kat tingkat 1,2 dan 3..ecah usha semua...tak kira la penat ke tak tapi nak jugak cari yang nampak selesa dan menjamin kualiti...

Akhirnya lepas turun naik tangga ecah berjaya jugak pilih salon rambut yang berkenan di hati...ecah aim macam mahal jugak la...at last kena bayar rm35..potong, basuh,syampu n blow..phew lega..selesa dan memuaskan hati la...setakat nak selesa untuk berpantang nanti ha...

Oh ye, pasal set berpantang Anugerah yang ecah beli hari tu, ecah berjaya jugak dapatkan barang2 loose item ni dengan harga yang ecah kira berpatutan la...total semua RM143 (herba tangas,herba sauna,minyak pilis n losyen sejuta khasiat bau apple)...kalau beli kat website termasuk pos dalam RM167 kot kalau tak silap...beli sikit2 dan yang penting kena guna..beli one set pon belom tentu guna semua..membazir je nanti...bersalin bukan nye hari-hari boleh guna pulak guna esok2 lusa...apetah lagi bersalin setahun sekali..not in my plan hokeyh...errrr...hihi

Cerita kat mom in law yg ecah jalan2 cari barang kat The Store hari ni...mengucap dia...kalau nak terberanak kat situ nanti kecoh pulak la orang ramai...bising dia ecah selamba jalan sorang siap drive kete gi sana sini...tu yang kata mak buyuong selamber..HAHA

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

8 comments:

  1. Replies
    1. a'ah sis..jalan sorang2 je..selamber...haha

      Delete
  2. Assalamualaikum ecah. jalan sorang? ohhmaii. ecah ni slumber tau. bahaya jalan sorang dear, dah hujung2 due pulak tu. btw sheila pun nak beli Anugerah. Jatuh hati lepas baca entri ecah haritu. hehee selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde org teman, nak buat camne...cik abg kena keje..hehe...konon2 nak eksesais sbb tu nekad jalan sana sini...jom beli Anugerah..ecah pon x try lagi..nanti dah try ecah share2 ye.. :)

      Delete
  3. hehehe kita dulu pun terpaksa jadik mak buyong selamba. suma benda buat sendiri. hubby jauh wuwuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila lagi jauh kan..PJJ..huhu..lagi tabah..chayok mummy!

      Delete
  4. memang selamber gile ni..huhu kita x sanggup nak turun naik tangge..menggah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengah jugak..tapi terpaksa..malas nak mencari lift..tp x selalu la...sekali sekala jek ade mood nk guna tangga ni..biase malas..hehe

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis