19 June 2013

Daily Life: Ecah Dah Tembam Bam Bam

Assalamualaikum


Pertanyaan dari seorang sister rakan blogger kak fiqas buat saya tersenyum dan tersengih-sengih..hehe

Soalan 'ecah dan tembam bam bam ek?' tu kelakar...

Sebabnye si ecah ni x pernah ade istilah 'DAH TEMBAM', die memang tembam sejak dari dulu lagi ha...kui3

Al-kisah nye saye ni memang paling comel saiznye dalam keluarga...mula-mula tu comel terkawal la...chubby sesedap rasa jek..

Sebelum kawen, ade la selim2 sikit...diet konon...haha

Lepas kawennnnn..boing boing boing...macam kena pam...balik kampung belah mak mentua akak ipar cakap:

"dah kenapa aku tgok kau ni cah dah sampai ade 2 dagu tu?"

Uwaaaa..saye memang makin tembam..berat dah naik siap dah masuk zon obese!masa medical check-up utk scholarship tu pon doktor pesan eksesais petang2..turunkan jugak berat badan supaya x risky mcm arwah abah...banyak penyakit

Hmmm..kesedaran tu memang dah ada...langkah nak mencegah dan merawat tu yang belum dibuat lagi..saborrr jelah..

Tapi jangan la bayangkan saya bam bam mcm enot pulak ye?sedang2 aje...tapi, yg dapat melambangkan diri ini, 

Tak Cukup Tinggi, Terlebih Berat..HAHAHA

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. salam ecah..

    tau dah ecah dulu tembam skit sblm kawen kan..tu pasai akk tambah "bam bam" tu..kut la bertambah lagi..:)


    tak pe la ecah tembam ke apa ke,janji ada org sayang selalu..

    ReplyDelete
  2. Khai♥Rin : anies :berselera aje kak..hehe
    fiqas Rafie : hihi..makin membolat dah sekarang ni...yang sayang tu pon makin tembam..so dia xleh nak cakap apa lah...haha

    ReplyDelete
  3. hmm..org yg dah kawen makin bam bam.. boleh lagi accept.. ni kita yg masih single ni pon makin bam bam gak... acanerr tu.. hehehehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis