20 June 2013

Daily Life: BRIM 2.0

Assalamualaikum

Baru2 ni abg gambo dapat surat kelulusan BRIM 2.0..Alhamdulillah..dah lupa dah pon pasal BRIM ni..mana tak nye, apply tahun lepas masa arwah abah ade lagi...dapat bulan 6 tahun ni...tapi xpela kan...

Cuma ecah ade kemusykilan...surat BRIM ni nak tebus macam mana?ecah ade sekeping surat je ni ha...nak kena bawak gi LHDN ke ambik voucher?atau ade tempat2 yang tertentu ecah kena bawak surat ni?

Sebab setahu ecah, lepas dapat surat ni, kena gi ambik voucher BRIM tu dulu, lepas tu baru boleh tebus kat bank..kalau kat kampung, ecah tahu la kena bawak gi Pejabat Daerah dan Tanah...nanti die bagi voucher...tapi kalau kat Selangor ni?hmm

Ada sesiapa tahu dan boleh tolong?


Terima Kasih....... (^_^)


Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

8 comments:

  1. bukan ke dlm surat tu ada tulis kt mana nk tebus, bila dan waktunya? kat kat daerah gombak ni, kami terbus kt pasar gombak

    ReplyDelete
  2. owhh.. dy xada nyatakan eh kat mna nak amik..
    sebab masa saya dulu ada cop kat depan sampul.. bgtau amik kat mana baucer tu.. maybe boleh kol nombor yang ada..

    ReplyDelete
  3. Khumaera Ismail aka Mariam Ismail : org pon hubby yg dapat sis..hehe
    C.M.A @ CikMoonAdnan : hihi..xpela xtahu... :p
    Amie : tu la pasal..lambat dr org lain...
    Khai♥Rin : anies :mase register kt daerah kuala selangor ni la...puas pulak nak cari kt mana boleh tebus
    Nur Aainaa: xde pulak..semata-mata surat jek ni...call payah nak angkat...tapi kene try lg lah..huhu

    ReplyDelete
  4. wah, rezeki tu..xpe la lambat skit, janji dapat jgk kan..hehe

    ReplyDelete
  5. g pej hasil yg terdekat. yg dpt last2 ni mmg gitu. kite lg pelik x apply tetibe dapat.huaaa sgt pelik tp sebat gak.kikiki

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis