15 February 2014

WEBCAKE SPAM DI BROWSER (GOOGLE CHROME/MOZILLA FIREFOX)

Assalamualaikum

Hai, dah lama saya hilang...macam orang dh deliver baby..padahal still counting days ni..hehe..sebab hilang ada kaitan ngn tajuk entri kali ni..huhu

Lately, ade la dalam beberapa minggu ecah perasan tiap kali bukak browser and page tertentu mesti akan ada side slide spam...kiri, kanan, bawah..semua ada..kadang yang siap ade suara lagi...semak dan stress..maka situasi ni menghilangkan mood saya nak blogging or blogwalking...dah macam2 cara ecah buat termasuk la tukar blog template!

Sebab apa tukar blog template?Konon baca tips dari orang katanya ada certain template maker akan masukkan iklan dlm html dieorg..so bila kita edit ikut suka kita iklan tu akan wujud..so ecah try la template lain dan tak usik pape pon dalam html template tu...sudahnya jadi jugak..stress lagi..hmph

So bila ada mood nak membaiki blog ni ecah dok google lagi pasal spam..akhirnya terjumpa dari blog omputih mana tah dia kata mungkin spam ni dh di install dalam komputer kite secara x sengaja..dan ada certain spam yang duduk dalam extensions browser kita...senang jela boleh enable or delete extensions ni..

Bagi kes ecah, spam ni ada dlm komputer..jadi klik Control Panel-Uninstall Hardware-Cari Webcake Ads-Uninstall..

Akhirnya siap!!dah xde dah spam yg annoying..Masya-Allah..Alhamdulillah tenang sangat hati saye...rasa lebih seronot nak bukak blog balik...pasni Insya-Allah ada la muka ni membebel selalu dalam blog...hihi

Sape2 yang berkemungkinan ada masalah macam ni rajin2 la menggodek komputer anda..Jangan biarkan SPAM menghantui diri anda dan emosi online anda...hahaha


Be Healthy, Be Happy!


Sekian...xoxo-ecahdenan 

1 comments:

  1. hehe.. happy for you.. semoga baby selamat lahir dengan baik.. hihihi.. :DD

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis