25 February 2014

Pregnancy Life: Check-Up Di Minggu-Minggu Terakhir

Assalamualaikum

Ha tajuk entri memang takleh nak drama lagi dah..since diri sendiri pon dh lupa kali ke berapa check-up, maka bantai jela tajuk macam tu pon..haha..lately, ecah asyik sakit pinggang...biase la kot dah nak dekat-dekat ni..ape yang mampu buat tahan jela...abg gambo insist bebeno nak sapu minyak angin, x panas katanya..tapi ecah still berdegil xmo sapu..takut effect pape kat baby...even org tua kata jangan urut sangat belakang sebab nanti baby keluar lebam...tah ikut mana lebam tak tau lah, tapi once dengor macam tu nak pecaya xnak pecaya, akhirnya pecaya gak lah...hehe

Nasib baik hari ni check-up sekejap jek..kira pecah rekod la tu kalau gi check-up cuma kena tunggu 1jam 30 minit...haha..routine check-up je so xde la lama sangat..disebabkan sebulan dah tak check HB, hari ni nurse ambik darah banyak sikit yg letak dalam tabung uji tu...masa tengah tunggu result keluar, tiba-tiba blackout..ah sudah...nampak akak lab tu keluar dah agak dah memang darah aku yang tengah ditest...mesti kena ambik darah lagi sekali..huu..masa turun nak ambik darah lagi sekali bekalan elektrik ada semula...so akak lab kata tak perlu ambik darah dah...dia guna yang tadi yang duduk dalam mesin tu je..phew..lega sangat..

Masa nak tunggu check perut nurse panggil ambik darah kat jari..dia nak check HB kat jari pulak sebab result dari tabung uji tadi darah still rendah (10.3)..mana la tau yang kat jari ni tinggi sikit...sekali makin rendah daaa (10.1)..x dapek la die nak menolong..dah memang spesis macam ni..makan la ape saje siap ambik vitamin iberet pon tak jadi ape gak...pasrah jela..

According to nurse (cewah), minggu depan kalau dah bersalin tu kira xde masalah la...means x mustahil kalau minggu depan akan bersalin...kalau tak bersalin lagi pun, tunggu jela sampai hari due kan..so dia pesan siap-siapkan barang..barang baby memang dah siap..barang mak baby belom lagi...haha

Ecah dah pilih dah set-set ape yang nak digunakan untuk berpantang...nanti ecah share ye..nak tunggu bajet dari abg gambo..hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. hb kite pun rendah...asyik 10 ngan 9 memanjang...xprnh naik 11,,

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum ecah.. wahh tgu date je skrg ye. bestnya.. semoga dipermudahkan. sheila masih confius nak amik set berpantang apa... haa jenuh baca review orang ~~~

    ReplyDelete
  3. misz sheyla: stress kan..makan macam2 dah..x jalan jugak..isk

    Sheila: xpe, boleh usha2 lagi sampai la rasa puas hati..nanti nak guna pon seronot..hehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis