18 February 2014

Pregnancy Life: Routine Check-Up (yang ke berapa entah)

Assalamualaikum

Hari ni ecah gi check up yang ke berapa x ingat dah sepanjang pregnancy ni..sebab biasa nya lepas check up mesti nak update..since dh lama x update blog, dh lupa dh bape kali dah gi check up kat klinik kesihatan tu..hehe..anyway, sekarang ecah dh 35w+3d...makin dekat dan debaran makin terasa..

Kelmarin kena braxton hicks yang paling sakit penah ecah kena..biasa rasa cramp2 macam tu jek...kali ni sakit yang panjang n siap ceri beri lagi..ingat memang dah tanda..tapi sebab contraction dia sama jek pace, ecah assume ni false contraction...so berbaring jela tunggu rasa sakit hilang...

Nurse dah bagi penerangan terperinci pasal persiapan baby dan persiapan diri sendiri...nurse tanya dah ready ke?laju jek ecah jawab belom..hahaha...dah kena bebel, nak xnak kena ready jugak...adoi...takutnye

Kalau ikutkan persiapan baby dh setel..semua dah ada dan dah tersedia dalam beg..persiapan ecah je belom..bayangkan pilis, param dan segala macam tu ecah x beli lagi..nak guna set ape pon xtau..ayoyok..masa banyak, sentiasa free..tapi ecah yang x buat ape2..hish..abg gambo dok bising hari2...paksa suruh oder jugak barang-barang nak berpantang tu..tapi saye asyik lupa...huu

Lately, banyak sungguh mimpi bersalin..tapi gender baby asyik bertukar-tukar...malam ni boy, esok dapat girl..pastu selang seli..confius dh saye..sampaikan akak ipar pon termimpikan ecah dh deliver baby..tapi xtau gender baby ape la..ingat nak buat scan lagi sekali before deliver ni..tgok la kesempatan ade ke tak..nak harapkan KK memang tak la...siang tadi masa check-up pon doktor tengok baby gitu je kot...sikit pon die tak mention baby tu ok ke idok..hmph

Oh ya, sekarang ni ecah tengah bercuti...cuti bersalin kononnya...bulan 9 baru sambung balik..tak sabar nak habiskan belajar ni..tapi nak utamakan anak dulu..bagi perhatian sepenuhnya, belajar jadi ibu dan stabilkan life selama 9 bulan ni pastu nanti baru student mode on..

Doakan semua berjalan lancar ye....


Be Healthy, Be Happy!


Sekian..xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. Bestnya dah start cuti. Smga dpermdhkn smuanya ecah. Xlma dh tu..imh pn tgh mnghtung hri gak ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ecah. salam perkenalan daripada sheila.. sheila dah follow blog kamu dan masukkan dalam bloglist preggymom 2014. hehee. bestnya dah tinggal bape minggu je lagi. semoga dipermudahkan ye ecah.. jaga diri baik-baik tau ~~~

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis