23 February 2014

Pregnancy Life: 9 Bulan Sudah

Assalamualaikum

Sedar x sedar, even dalam ecah duduk mengira hari tu, tak perasan jugak yang usia kandungan ni rupanya dah 9 bulan...huwaaa...cepat sungguh masa berlalu...kalo dulu2 sebelum pregnant dalam kepala cuma ada pengetahuan yang mengandung ni 9 bulan 10 hari...hari ke sepuluh dah kena bersalin dah..haha...tapi kalo ikutkan due date ecah, ade la lagi dalam 27 hari, kot...estimated due date 22 March...

Tapi, lately kawan-kawan yang ecah tau pregnant semua awal 2 minggu...trend ke ape ni..musim baby nak keluar awal ke..sebab cuaca panas ke?haha...lepas tu diri sendiri pulak nebes, adakah aku pon bakal bersalin awal?sedangkan diri ini belum bersedia...rasanya kalo 10 kali update blog, 10 kali jugak ecah akan cerita yang ecah belom prepare ape-ape untuk berpantang...degil kan...hihi...buatnye bersalin esok lusa..memang padan dengan muka ku...isk

Dah hujung2 ni pon ecah xde la track sangat pergerakan baby..means xde la macam awal-awal dulu duduk kira je..cuma ecah pastikan setiap jam baby ade bergerak at least sekali..kalau x pon ecah akan pastikan pagi, tengah hari, petang dan malam sebelum tidur baby ada gerak..kalau pagi terlupa, tengah hari tu cepat2 panggil baby..bila dia gerak tu kira okey la...sebab sekali kejut dia, memang meriah la berjoget bergendang...geram pulak perut kite ni..hehe

Semoga sisa-sisa hari mengandung ni lancar dan indah-indah...sebenarnye selera dah semakin kuat..xde la kuat sangat like lapar setiap masa..dia mengada nak menda yang takde..nak big apple donut, nak makan seoul garden, nak kek..kenapa tekak ku mintak yang mahal-mahal..kenapa...alahai nak mintak ngn abg gambo pon segan...isk

Ok la, nak mencari mood kot2 tiba dia ada kerajinan nak menggoogle pasal set berpantang..kalau..hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. Wahh tahniah. Semoga selamat lahirkan bayi
    http://notamanjaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ecah. alhamdullilah. bestnya dah tinggal tunggu hari je ni ecah oii. syok haihh! sheila excited nak tengok baby ecah.. jaga diri baik2 tau. sheila tinggal nak cari set breastfeeding dengan set berpantang je. hiewhiew ~~~

    ReplyDelete
  3. Gadis Chubby: tenkiuu :)
    Sheila: Wsalam Sheila...ecah pon eksaited ni..hehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis