21 February 2014

Family Life: Ambik Gambar Suami Banyak-Banyak

Assalamualaikum

Sekarang ni ada habit merekod keletah abg gambo dan snap ape saje yg dia tengah buat..makan ke, tido ke, driving ke, tunggu turn kt klinik ke..semua ecah ambik..nasib la pakcik tu melayan..kalo ambik tu xnak muka hensem2..nanti ecah delete..ko jgn nak perasan hensem sgt boleh x? (gurau kasar..haha)

Ha mcm ni pon boley..siap edit lg..haha

Ecah sendiri pon x perasan tabiat baru ni..tapi bila difikirkan semula, ada bagusnye ambik gambar pakcik ni bebanyok sebab nanti masa berpantang duduk jauhhhh..isk isk..ecah kata teman kt rumah seminggu dua je..pastu balik la KL semula kerja..ecah nanti berpantang kt rumah mak kt Pahang...so abg gambo mungkin ada masa hantar balik, uruskan surat beranak little one, uruskan pape yang patut as runner..(beli itu ini yg x cukup lagi ke) pastu balik la KL

Memang la dia kerja Isnin-Jumaat...tapi masa weekend buat freelance pulak...kalo ade wedding, xleh la dia nak balik Pahang...dan ecah kata xperlu la tiap minggu balik..kalau ade job terima jela...x kisah pon...baik x saya?ini belom tentu lagi ni...buatnye nanti masa berpantang tu mengada nak ade laki..ade x keje laki den kang..paksa ambik cuti lagi sebab suruh balik teman..haha

Takpe la..suami kerja untuk cari rezeki nak menyara hidup isteri die dan bakal anak kan...ecah pon kena la bertolak ansur...ayah mana la x sayang anak..nanti dia rindu dia balik la..tambah-tambah pulak tu anak baru keluar...entah-entah nanti dia yang beria nak balik Pahang...kite rilek jekk..cewahhh :p

Lately abg gambo suka buat gurauan kasar pasal isteri no 2..hamboi..nak kena smack down ni..bila tanya sape isteri no 2 ha? dia tanya balik : eh hari tu papa ckp awk isteri no 1 ke no 2 ek?dah lupa lah..ngek tol...haha..saye tau suami saya sayang saye...(dlm kurungan: berani la nak bernombor2 kan bini...ingat saye ni tembam saje2?ade lebam kang kena smack down...haha)

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

0 comments:

Post a Comment

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis