13 January 2014

Pregnancy Life: 4D Scan at Klinik Dr Nurul, Alam Damai Cheras

Assalamualaikum

Minggu lepas (kot) ecah gi scan 4D si kecik ni...since Klinik DuniaMedik kat Subang Bestari x bukak lagi masa tu and staff die kt Shah Alam pon xtau nombor kt Subang Bestari ecah gi la kat klinik lain...masa tu pregnancy dah 29weeks..orang kata xleh buat lambat2 sebab nanti baby dh besar susah tgok..tapi doktor kt Klinik Dr Nurul ni kata boleh je..tanya petang lepas balik dari exam, malam terus go..xperlu appointment pon..haha

Malam tu kiteorg sampai klinik pukul 9.30malam..disebabkan xde orang..so terus boleh masuk...Dr sangat baik..semua dia tanya..pasal current health, bukak buku kat mana..bla bla bla

Mase nak buat scan tu, die scan baby 2D dulu..tunjuk tulang la, kepala n kaki la..prosedur biasa..masa nak tunjuk 4D tu terus eksaited...siap tahan napas lg ha..hehe..dpt tgok real baby (walaupun kaler kuning) rasa sangat wahhhh...kagum nyaaa..mcm mane boleh ade budak kecik dalam perut ni...bila tgok illustration rasa mcm biasa..tapi bila tgok baby sendiri dalam perut kepala dok soal mcm mana die napas, kalau die bukak mata air x masuk mata ke dan macam2 lagi la..bossy mommy kan..hihi

Tapi baby kiteorg pemalu sangat..tiap masa tutup muka...sedap ngat die tido..puas pujuk2 suruh baby alih tangan...die gerak, tapi makin ditutupnye muka...ade la beberapa saat die alih tgn tp doktor x sempat nak snap gambar...so masuk dalam video jek...part yang paling banyak die tunjuk part hidung die..macam hidung mak nye...kembanggggg!haha

Lama jugak doktor scan...dia x puas hati sebab x nampak sangat muka..jari kaki n jari tangan cantik jek jelas kelihatan..last2 give up jela baby xnak tunjuk muka...kebetulan ade pulak patient pukul 10pm tu...kalo x lagi lama agaknye kiteorg kt situ...

Kalau ikutkan bill utk scan 4D kat klinik ni RM100..tengah promotion staff tu kata...tapi malam tu kiteorg kena cas RM80 jek..sebab baby x tunjuk muka die...xpelaaa..tunggu cukup 9bulan pulak baru gi scan..ok jugak just buat scan masa 5 bulan, 7 bulan n 9 bulan....

Overall semua puas hati...x mahal, boleh tgok muka baby dlm video n ade la gambar2 hidung si kecik tu...dah hidung jek die bagi tgok..nak buek camno..hihi

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan
 

5 comments:

  1. pemalu sgt baby ni..
    hihik..
    cian mamanye nk tgk muke baby xbg..

    ReplyDelete
  2. dia nk suprise mama dia la tu kannn hehe

    ReplyDelete
  3. Ala2 bby...malu2 ek..cik mah pun bby malu2 mula2...tp pujuk2 dpt juga tgok...

    ReplyDelete
  4. oh very nice.
    I like 4D scans.
    http://www.panoramascan.com

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum ecah. waktu sheila scan pun baby tdo sambil tutup muka. hahaa tapi nampak dah jantina apa.. hihi bulan depan masuk 3rd trimester so kena scan lagi nak make sure uri dan kedudukan bayi.. nervous maknya ~~~

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis