29 December 2013

Pregnancy Life: Belom Cukup Bulan Dah Keluar

Assalamualaikum


Tengah baring-baring terasa baby tendang, pastu nampak tgn die kat perut, 1st time nampak ni..eksaited sangat..terus bagitau abg gambo..pastu tibe2 rasa nak bersalin, padahal xde plak sakit pape..nak bersalin pon xde rase sakit ni..ye ye or je nak keluar masa tu...nak berak pon ade rasa weh...tipu ah bersalin x sakit..tapi hakikatnye tak...woahhh..kagum..

Since belom ready lagi nk terima baby keluar,barang pon xde beli..gender pon xtau..sekali keluar baby girl..siap cakap lagi..eee..anak mama ni ade p****, girl rupanya..hehe..mata bolat, rambut lebat...ala tomei tomei anak mama..terus die terkam susu..dengan berlendir2 gitu x menyempat nak suruh nurse bersihkan...tapi we're bonded..rase sayang sangat..

Jadi, semua ini hanya mimpi???!!!Iya-iya lahhhh..xkan betul pulak!hahaha..lalu saya terjaga dari tidur...wah, rasa real..kecuali yg x sakit time beranak tu..itu sangat tipu..mustahil x sakit...mus.ta.hil. HAHA

Feeling ade baby jap, sambung la tidur...........

Bila bukak mata, ecah baru balik dari hospital..xtau kenapa kena tahan kat wad, tapi baby nye dh boleh balik..so I was wondering baby minum susu apa?dah menyirap dah dalam hati sebab ecah strictly and confidently nak breastfeed! Luka gila rasa hati bila sedar yang definitely baby aku mmg x minum susu ibu as susu pertama dia..marahnyeeee...

Balik2 tanya mak anak mana?mak kata mak hantar kt rumah jiran...bila gi sana ade dalam 2-3 baby lagi..semua boy..so ecah cari la anak ecah...dah la x pernah tgok, tapi cari pakai instinct...bila tgok sorang boy tu rasa die ade iras muka adik ecah...ecah kata: ni kot anak angah..muka macam zati la...

Terus ecah ambik dia..tapi die dh tido, kenyang minum susu formula!!!grrrrr..sedih sangatttt...tp baby nye sihat..baby boy..

Pastu terjaga balik..mimpi lagi?haha..

Masa terjaga lepas mimpi baby girl tu ecah bgtau abg gambo right away...dia kata, ha, anak kite baby girl ni..confirm dah ni..ecah kata x kisah, asal anak kita sihat....

Tapi masalahnye lepas tu mimpi baby boy pulak, cemana ni?seriously baby kami memang nak rahsiakan gender ke cemana?sikit pon x bagi hint..bila suruh tendang kalau baby boy die tendang, suruh tendang kalau baby girl pon semacam jek die tendang...oh anak, dalam perut pon dah macam2 kerenahnye...

Rasa nye, mimpi2 ni rentetan ecah dok feeling tgok gambar ecah mase kecik2 malam tadi...siap fefeeling gitu..haha..agaknye lah

mcm nak tumbang jek, mcm senget jek

abah, angah rindu...Al-Fatihah

haip, nak ambil gambar saye mintak kebenaran duluuu
priceless moment.. :')

Tak sabar nak jumpa anak sendiri, Ya Allah...rinduuu..tapi biarlah cukup matang...jangan time 7 bulan ni die eksaited nak keluar dah nnt mama kamu selimut pakai kain batik jek ha, jangan main2, barang x beli lagi ni..hihi

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. kite mmpi kite pregnant..
    tp hnye mmpi. relaiti xpregnant lg..
    hukhuk.. blom ade rezeki..

    suke tgk life ecah.. bhgia je..
    =)

    ReplyDelete
  2. comelnya ecah time kecik2 dulu2. best kan feeling2 nak peluk cium baby? imahpun selalu rasa mcm tu tapi apepun nak dia cukup bulan baru keluar. hehe...kita beza xbnyak minggu pun ecah. imah nak masuk 32 minggu dah next week. taktau la kan siapa bersalin dulu..sebab baby sekrang ada yg 36 weeks dah keluar, ada yang terlebih 4o minggu baru nak keluar. hehe

    ReplyDelete
  3. Heee alalala tanjat kite baca yg mula2 tu..
    trus baca semangat sampai abes,rupa2nya mimpi.

    ReplyDelete
  4. Hehe...comel je mimpi tu...baby malu2..boleh tu beli pape yg penting..mn tau bby kuar awal...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum ecah.. wahh banyak kali mimpi ekk. suami sheila pun selalu mimpi gak.. mimpi sheila dah bersalin. hehehe seram mak noks ~~~

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis