21 December 2013

Daily Life: Weekend

Assalamualaikum

Yeay!It's weekend...boleh jalan2, shopping, keluar makan2, dating, kerja (err) dan sebagainya..weekend la masa nak berehat dan bersama family tersayang kan..

As for me, weekend dan weekdays sama jek...lagi2 bila class dah habis...hari orang kerja ecah duduk rumah, hari orang cuti pon ecah duduk kat rumah jugak..huu..weekend biasa abg gambo keluar buat job..minggu ni pulak, fakulti dia ada program and family day..kalo siang je xpela..ni sampai ke malam...malam semalam balik dekat pukul 12am..stress duduk sorang2 kat rumah...huhu

Nak buat mcm mana kan, itu la rutin saya setiap hari dan setiap hujung minggu..sampaikan nak gi kenduri kawan pon xleh, balik kampung pon xde masa, nak jalan2 apetah lagi..stress tu memang..tapi kena la memahami kan..walaupun dalam faham tu tetap stress jugak..wuwuwu

Hari tu kami dapat free tiket wayang utk 2 org..punya la xde masa, x sempat nak gi mana2 at last tiket tu burn...haha..sabor jelah...

Ecah tengah berangan ni...kalo boleh sebelum deliver baby ni nak jugak gi jalan mana2 hujung minggu...gi couple trip konon2..sekurang-kurangnye ade la gi release tension sebelum nak menyambut baby ni...dah ade baby nanti tah bile pulak nak jalan2...tunggu baby besar sikit baru la boleh gi mana2..berangan nak gi dekat2 jek...tapi berangan jelahhhh....huhu

Cepat la baby keluar...pasni kalo kena tinggal hujung minggu pon x kisah dah sebab ade baby..kan kan?huhu

Cepat lah jugak abis belajar...x sabar nak kerja...stress pulak rasa...grad tahun 2015..dua tahun lagi..Ya Allah, tabahkan la hatiku...huhu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. kalo ari cuti suami keje mmg stress..
    sabo jela..

    ReplyDelete
  2. Puan Ezy : kalo tiap2 minggu kerja blh histeria nih...haha

    ReplyDelete
  3. xsabar kan ecah nak tunggu baby keluar dgn habis study? kejap je tu..in sha Allah . rasa mcm masa skrg cepat sgt berjalan. Imah weekend selalu satu hari utk keluar, satu hari lagi duduk rumah rehat & mengemas umah. hehe. bila baby keluar nnti maybe jadual weekend dah berubah kot

    ReplyDelete
  4. dan saya pun tak sabar nak tunggu baby kak ecahk,hiks

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis