23 December 2013

Family Life: Birthday Girl Decoration

Assalamualaikum

15 Dec yang lepas ecah bertapa kat Puchong utk birthday anak sedara yang sorang ni..since mama nya mintak tolong ecah buat decoration sikit2, saye buat la mana yg mampu..secara jujurnya ecah memang x kreatif langsung okehhh..so bila org mintak buat menda2 comel ni semacam jek die punya nebes..haha

Nasib la akak ipar ecah ni dah memang sedia ada bahan dan visual yg macam mana dia nak...ecah cuma perlu tiru dan make it real jek..kalo nak suruh ecah start from scratch memang menangis berjujuran air mata la gamoknye...haha

Tema: Blue+Pink
Birthday Girl: Husna Humairah

Yang menarik nye birthday si mairah ni, kek, kuih, cupcake semua mama dia buatkan...jangan main2..banyak tau kek..dengan spageti, karipap, nugget, nasi tomato semua lah...kek n kuih semua ecah bantai...tapi x makan nasik pon..makan spageti jek...time pregnant ni kalo tgok western memang pantang...bedal terus..hehe

Layan2 la pic kat bawah ni...FYI, ecah cuma buat nama tu jek tau..yg Happy Birthday Mairah..yang doily paper bunga besor2 tu mama mairah yg buat..ecah tolong sikit2 jek...itu pon 100% refer tutorial..ubah2 pon cikit jek...hehe

gunting kertas pink 3 segi...print font besar2..tampal....siap

ni pon sama...print jek font..kertas biru tu ikut la nak bulat ke or nak bunga2..yg penting nampal cantik pas tampal doily paper..hehe

siap gantung..ni kira gambar sebelum sebab ade tv..hehe

ha yg ni dah alih tv..letak meja utk kek dan candy

comel sangat cupcake mama mairah buat...

ni ecah gi beli utk si mairah buat potong2..kek yg mama die buat utk makan2..hehe..
Tu jela yg ecah mampu wt...tgok org buat, follow pastu nasib baik la menjadi...kalo dh tangan kaku n x kreatif mcm ni la...dah jadi tu kira suka hati sangat dah..hehe..nanti dah ade anak sendiri mcm mana la pulak kan..pening la nak buat deco2 ni semua sebab x pandai...uwaaa

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

1 comments:

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis