18 December 2013

Pregnancy Life: 6th Check-Up

Assalamualaikum

Sebenarnye check-up ke-6 ni minggu lepas dah pon..tapi seperti yang dilihat, memang dah nak masuk seminggu ecah x update blog..sebabnye, ecah xde kat rumah..menginap kt rumah sis in law dah dekat seminggu dah pon..kat sana ecah xleh nak blog-blog la kerana ketiadaan laptop...xkan nak angkut PC khennn...haha

Cerita check-up kali ni mudah jek...sebabnye pegi hari checkup utk baby..so xramai la ibu mengandung..buat rutin biasa..Alhamdulillah setelah beberapa minggu berat statik dan menurun, berat kali ni naik sikit sebanyak 800 gram..yeayy..

Tekanan darah yg sedikit tinggi masa checkup sebelum ni pon, dah stabil semula...tinggi masa tu pon sebab 2  hari kelas straight dan sampai malam..so memang kepenatan masa pagi checkup tu...kali ni Alhamdulillah sebab dah stabil...tapi kali ni nurse x check darah...cair or x, saye xtau...sebab kata nurse nanti lagi 2 minggu datang balik checkup, ambik darah banyak terus...sobs...

Masa checkup tu jugak which is 24 Dec ni, ecah kena minum air gula...GULP~ Kali ni buat kat KK jela sebab ecah tengah study week masa tu..so xde masalah nak datang hari selasa..minggu ni kononnye nak start berhenti menda manis2..nak diet jek...harapnye menjadi lah...haha

Perkembangan baby? Since xtau ape gendernya, so panggil baby jela hari2..aktif sungguh dia...lagi2 time mengaji and makan...suka sangat...waktu paling wajib dia menendang masa nak tido...Ya Allah geram sangat..siap kata baby ni dengki la org nak tido...haha...pastu bila mak die nak ngada2 ngn suami, die pon sibuk dush dush sana sini..grrr...tido jela, tidooooo!haha

Ape pon, fasa2 mcm sekarang ni seronot..Alhamdulillah semua lancar..sangat2 x sabar nak tunggu si kecik ni keluar..ape pulak kerenah nye kan..sampai termimpi2..hehe

Hope baby sihat2 aje..Amin...Insya-Allah

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. baru lg tu.jaga baby elok2 ye.mkn makanan yg sihat2 ye.hehehe.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah check up ok. samela kita, imahpun baby aktif gerak waktu mlm. berombak-ombak perut ni..hehe

    ReplyDelete
  3. Khai♥Rin : anies = tengah berteka teki lagi ni sebab time scan x nampak plak gendernya..haha

    Cik Puan Rara: baiklahhh..hehe

    IMaH: ecah x sampai lg berombak tu..x sabar..hehe..kalo baby tendang kuat sangat blh nampak gak sekali sekala

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis