01 March 2013

Student Life: Hectic Week

Assalamualaikum

Alhamdulillah....sampai jugak kita ke hari Jumaat yg penuh barakah ni...sepanjang minggu ni, memang macam2 perkara baru yang ecah lalui..al-maklum la baru nk stat jadi pelajar semula...kali ni semua kena buat sendiri, susun sendiri..dulu, datang beratur dan tunggu jek org datang suap..punya lah jauh perbezaan dengan sekarang..

Class bermula hari selasa, dengan x kenal siapa2, dengan xtahu class kat mana dan paling penting, xtahu pon class tu kene postpone...haha..sabo jelahh..nasib gi office tanya n lecturer dh tinggalkan pesan...yang ecah seronok ttg sem ni, class hanya pd hari Selasa dan Rabu...rupenye seronok sekejap jek...lecturer ubah masa class ke khamis, dan kebetulan ecah drop satu subjek selasa, amek subjek yg kebetulan dibuat pada hari khamis...so padan muka aku, seronok sangat, last2 kelas Selasa-Khamis...haha

Pengalaman sepanjang seminggu pengajian ni mmg best, lain dari yang lain...Alhamdulillah kawan class semua sporting, positif dan peramah semua...al-maklum la bakal2 kaunselor kan...best la korang, ciri-ciri tu dah memang ada...hehe

Assignment pulak, minggu pertama dah bagi! Dah la ecah x datang class minggu lepas..pastu terkulat2 la nak siapkan secepat mungkin assignment yg org lain dh hantar dh pon tu...tawakal aje lah...boleh ecah siapkan assignment 8 page dlm masa 3 jam..semua kene perah otak..rasa bangga dengan kemampuan diri sendiri..hehe

Hopefully, minggu2 akan datang akan berjalan dengan sempurna..risau jugak sebenarnye..sebab semua ni bukan senang...x macam degree dulu..sekarang semua kena buat sendiri, baca sendiri, cari sendiri...tapi, sedikit sebanyak, mengajar diri saya untuk jadi seorang yang independent..Insya-Allah

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

0 comments:

Post a Comment

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis