11 March 2013

Daily Life: Clumsy Me

Assalamualaikum


Well, for your information...bila kerajinan, ecah akan pakai contact lens...tapi sejak kawin ni, lagi rajin pakai spek...sebenonye malas pakai contact lens...muahaha

Ok, nak cerita straight to the point la..baru2 ni ecah gi guardian, nak beli eye drop untuk contact lens sebenarnye..biase la bila pakai contact lens ni kene la rajin pakai eye drop..kang kering contact lens tu mula la mata mera menyala...huhu

Kali ni, niat nye nak try jenama lain..so beli la Bausch & Lomb..saiz pon beso sikit..harga pon okey...kira dah senang hati la nih dh dpt eye drop baru..

So, dalam dua hari jugak la ecah pakai eye drop ni...tapi masalahnye, setiap kali ecah titiskan cecair ni kat mata, gile pedih...pedih sangat2...rasa mata nak tercabut kot...pelik jugak kenapa la eye drop ni pedih macam ni...dh expired ke, ape ke..

Cukup hari ke-3 pakai, rasa x tahan dah..silap2 boleh buta pakai..so, ecah pon belek balik la botol eye drop tu...MASYA-ALLAH, rupenye bukan eye drop, tapi solution untuk contact lens..Solution ni (bagi yg x tahu) kita buat rendam contact lens n cuci contact lens...eye drop plak ntk bagi mata sentiasa  moist and fresh sepanjang kita pakai contact lens..

Bayangkan........bayangkan selama 3 hari ecah dropkan SOLUTION dalam mata...patut la pedih nak mampos..Ya Allah, cuai nye saye..kenapa la x baca betol2...dah kene bebel ngn abg gambo..nasib la x pakai lama..kalo x, boleh buta mata ni..huhu

So kawan2, nak beli apa2 sila la baca label dulu...baca tu memang la baca kan, tapi baca dengan teliti ok!jangan jadi macam saya..hihi

Saborrr jelahhhh...

Be Healthy, Be Happy!

Xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. ya Allah..ish2...ecah-ecah.tersalah amik kot masa kt shelf tu.hihi

    ReplyDelete
  2. nasib takde pape effect kat mata ke.huhu

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis