18 March 2013

Student Life: Convert JPG to PDF

Assalamualaikum

Malam ni saya mengalami kesukaran dan keserabutan nak menguruskan permohonan biasiswa online...bayangkan nak mengisi borang pon ambik masa nak gi jumpa orang sini sana mintak pengesahan, lepas tu nak kene scan satu2 borang...lepas scan, nak suruh convert pulak ke pdf!ingat senang ke...adehhh..walaupon die dh bg tutorial nak convert, tp rasa tah pape...puas cuba tapi xleh guna pon...last2 ecah pon google la sendiri website mana yang boleh convertkan jpeg (imej) kepada pfd..

Alhamdulillah..dapat la website ini


nasib baik la website ni menyelamatkan saye...boleh upload multiple pages dan jadikan dalam satu format pdf..kan senang....xyah nk download software...memberatkan laptotp jek..hehe

dah senang hati dapat convert file to pdf, tension pulak website biasiswa ni ade size yg spesifik untuk download file...bayangkan betapa tension nye...nak kene resize la pulokkk....laki bini tertekan depan pc..sorang ngadap pc..sorang ngadap laptop..dua2 stress...haha

Sekian...xoxo-ecahdenan!

2 comments:

  1. thanks kasi link tu... memang dah lama cari...

    ReplyDelete
  2. Nieyxzha Hassan: ypu are most welcome...mudah mcm ni kan...kalo x susah nk buat kerja..huhu

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis