30 March 2013

Daily Life: Adakah Saya Memang Seorang Yg Clumsy?

Assalamualaikum

Hari ni ade cerita sedih...sedih sangat sebab buat ecah rasa bersalah sangat2...al-kisahnye....ecah balik kampung minggu ni dengan along...abg gambo x ikot sebab die kena kerja sabtu n ahad...so kena la tinggal die sorang...

Pastu...malam sebelum bertolak dengan along, abg gambo tanye, "kunci rumah dah letak dalam kereta?" Ecah dengan yakin mengaku dah letak..sebabnye kunci rumah kami ade satu jek...dh duplicate 3x xmo jadi jugak...so kami kena share la..huhu

So lepas bertolak dan akhirnye perjalanan dan separuh jalan, masa tu kat Temerloh..abg gambo call cakap xde pon kunci rumah dalam kereta...bila ecah raba dalam handbag, rupenye ada kat situ....Masya-Allah....terkejut sangat...rasa bersalah sangat...terus fikir mcm mana abg gambo nak masuk..mana ade jalan lain dh...mmg dup dap dup dap...susah hati!

Last2 die cakap die balik cheras la...rumah sis in law..nasib kunci rumah tu ade dalam kereta..bayangkan dari Setiawangsa hantar ecah, balik rumah Puncak Alam kunci pulak xde, balik Cheras sebab kat sana jek die boleh tido..bayangkan jarak perjalanan tu berapa lama?

Menyesal dan rasa bersalah pulak..dengan sehelai sepinggang, xde baju, xde alat mandi, xde charger semua...Mengucap panjang saye..rasa nak balik semula..kalo ikutkan hati, entah lah..celaru...


Sekarang ni sangat x sabar nak balik KL semula!!!Buruknye perangai mcm ni..Peka ecah, peka! X salah kalo nak double check...huu

Korang, jgn sekali-kali buat perangai macam ecah ni ye...huhu

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. Sgt clumsy. sian abg gambo.haha. dd pun clumsy jgk tp hubby baran so bile skali da jadi pasti akan double cek. dlu penah tertinggal kunci kt grill rumah then slamber g keje.hubby balik keje awl tgk kunci tergantung kt grill.gile2 kene marah.nasib xde org masuk

    ReplyDelete
  2. akudidi: tu la sis, nasib hubby x mengamuk...die dh penat sangat, so malas nk layan..haha...

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis