09 October 2013

Daily Life: JJCM ~Burger Kukus Lava~

Assalamualaikum

Haaa..hari tu  JJCM versi Mekonie, kali ni JJCM versi ecah pulak..ni cerita last weekend punya..al-maklum la isnin n selasa class full, xde masa nak taip entri..huhu

Weekend baru ni abg gambo kena kerja Sabtu n Ahad, so ecah terperuk jela kat umah sampai merajuk gituuu..yela, abg gambo kena cover function dr pagi sampai petang...malam dah penat n nak rehat jek..sudahnye kite jugak yang terlebih rehat..huhu

Jadi bagi nak make up dia punya kerja 2 hari, abg gambo bawak ecah gi makan kat Saujana Utama..dekat jek pon ngn Puncak Alam ni..tu pasal makan burger pon muncung mulut x puas hati sebab nak makan meatball kt Ikea x de masa sbb x sempat nak gi..sedey..isk..

Nama kedai burger ni Man Burger Kukus Lava..sebenarnye ecah x tau lokasi sebenar kedai ni..main gi jek..nak tanya mekonie xleh plak, al-maklum la cik kak tu tengah bercuti ke obersea..hehe..

Menu burger dia semua ala-ala Spongebob Squarepants...ade burger Kraby Patty, Spongebob, Patrick dan menu lain Oblong n Hotdog...Banyak woo pilihan dari normal sampai triple special...xlarat la nak oder semua dah makan berdua jek..xnak kongsi pulak tu..kena oder lain2, xleh sama..mengada sangat..hehe

Ecah oder yang ni..nama die Patrick Special..

colorful sangat
Abg gambo pulak oder Oblong Special..

x puas hati sebab burger abg gambo lg besor..haha
Makan satu sorang mcm ni pon rasa kenyang...tapi bile difikirkan nanti share kompem x cukup...tapi habis jugak akhirnya...mengada jek cakap x larat nak abiskan padahal makan sampai licin..hehe..ecah sempat snap sikit2 jek gambar sekeliling..suasana suram2 romantik gitu...makan pon nak slow2 jek..haha

lawa interior die
Kenyang makan kat sini..nnt boleh cuba kraby patty plak ke...ada jugak menu daging rusa, arnab n burung unta..tapi x berani nak try sbb x penah makan pon...kang x termakan rugi...hehe

Ape pon, saye masih menuntut janji nak makan meatball kt Ikea...bile la dapat gi padahal x jauh mane pon..iskkk

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. next time jom !!!! nak rasa banyak benda lagi niiiiiiiiiii!!!! sape suh tak tanya awal-awal :P

    ReplyDelete
  2. wahhh ecahh gambar beger tu siyez mmg nmpk sgt menarikkkk.. sedap tak? uhuk2 ni yg nak ajak cik abg kte g gak ni hehehe..

    p/s : same la kte pun tgh menuntut cik abg kte ni haaa ke IKEA .. nak makan meatball kat situ uhuk2.. ble la dapat agknye heee

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis