26 August 2014

Motherhood: PIGEON for Little Rasya

Assalamualaikum

Hari tu kan ecah cerita pasal Rasya tengah belajar menyusu dalam botol..ecah pakai botol MAM masa dalam pantang...siap ade 3 botol lagi...sayangnya lepas dia reject bottle, dia dah xnak botol MAM tu..alahai anak...mama siap beli botol kaler pink gituuu..sobs...tapi kalau dia dah reject, xleh la nak paksa..

So ecah belikan botol Pigeon...ramai kawan2 suggest brand ni sebab sangat similar to mom's nipple kan..so ecah try la beli sebotol...Alhamdulillah Rasya minum dengan selamber nya...hehe..sampai hari ni dia boleh minum tanpa dipaksa...main2 tu biasa la..geram nak picit..hehe

Baru2 ni kawan ecah share yang botol Pigeon ade sale..harga asal RM55 tau!huu..harga sale RM33..laju2 gi AEON cari botol yg tengah sale ni..x silap ecah brand Pigeon ni hanya dijual di AEON sahaja...x pasti tapi ade certain kedai baby ecah jumpa jugak..cuma yang ecah pakai ni jarang jumpa kedai lain..buat masa ni rembat dulu sebotol..hehe..sekarang Rasya dah ade 2 botol Pigeon..senang nk hantar pengasuh..xyah la nak kena basuh rushing2 kalau pakai sebotol je kan...


Mommies yg guna Pigeon untuk baby anda sila la beli cepat2 sementara masih sale ni ye...hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

6 comments:

  1. Assalamualaikum ecah, Adam pakai botol TT. ohh pigeon pun similar ya. ok noted. hehehe nanti ada masa whatsapp sheila ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah x pernah try lg TT..tp botol TT comei2...hehe

      Delete
  2. Replies
    1. time sale boleh la..time harga biasa memikir jugak..hehe

      Delete
  3. errr agak2 ada lagi ke ni? emyr pakai tommee tippee.. tapi ingat nak tukar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi rasa nya sebab semalam beli still harga 33

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis