13 August 2014

Motherhood: Hilang (Kononnya Mak-Mak Yang Sangat Busy)

Assalamualaikum

Tengok tajuk entri pon dah tahu kan...haha..bajet busy sangat makcik ecah kite ni..tah berapa bulan hilang tenggelam tak timbul2...hihi

Assalamualaikum.....

Maaf lah dah lama menghilang dari blog kesayangan...busy tu busy la jugak..menguruskan anak dara sorang..dengan debab nya, dengan kuat menyendeng nya, kuat leter nya...haih...baru la 4 bulan...dah macam-maca kerenah...Alhamdulillah anakku Nur Rasya Amani sihat-sihat aje...sekejap je kan dah 4 bulan...esok lusa tah-tah dah nak kenduri kawen agaknye..(agak2 la mak nye ober bebeno kan..hihi)

Penat jugak jadi mak-mak ni ye? Kelam kabut segala menda...capai itu tak kena, capai ini tak sempat..macam perang...padahal anak baru sorang..salute kat mak sebab anak dia 8 orang...maintain kurus jek...(sebab anak dia dah debab..kah3)

Buat masa ni tak reti lagi nak cerita perkembangan Rasya..rasanya ikut development baby biasa lah..sekarang tengah dalam fasa meniarap tapi tak reti nak pusing balik..pastu mula la menjerit2 panggilkan orang suruh pusingkan dia...biar macam tu je kang baru tau..dah jadi macam kura-kura debab..hehe..Alhamdulillah dapat menghabiskan masa 4 bulan bersama Rasya...ade lagi sebulan lebih sebelum ecah kembali ke sekolah...huhu..sekarang ni tengah mencari mood student semula..ada lagi 2 semester...dengan kelas, tesis, dan praktikal..harapnya semua berjalan lancar dan berjaya grad seperti yang dirancang...Ameen...

Apa khabar kawan2 semua? (hah, baru reti nak tanya?hehe) Harap semua okey dan masih wujud la ye..hihi..nanti ecah jalan-jalan semula kat blog korang...rindu la pulak..ceewahhh..macam kita sorang busy ade anak..padahal majority korang pon ade anak jugak...rilek jek kan...hihi


Pssttt: sebenarnya baru dapat pegang PC dan ade internet..sebab tu la baru boleh taip menaip....hahaha

Nah, nak jamu sekeping dua gambar si debab Rasya Amani..





Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. Arghhhhhh...comelnyer...geram tfok muka bby lepas mandi..fresh je..comel sngt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..itu belom tgok masa baby tgh mandi dok nak kejar jilat air je..lagi geram..haha

      Delete
  2. Assalamualaikum ecah, welcome back mommy! bambamnya Rasya! cute gila muka tu.. bestnya ecah spend time dgn anak 5 bulan.. sheila dah masuk kerja since Adam masuk 1 bulan. hmmm... Rajin2 blogging semula ye Ecah. Ekkk, bila nak jumpa ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Sheila...dah lama bercuti ni...hihihi..jom la jumpaaa

      Delete
  3. hehehehe innocent masuk tangan dalam mulut gitu ye. gigit kang!

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis