14 July 2014

Daily Life: Want Vs Need

Assalamualaikum

Want vs Need or dalam Bahasa Melayu nya Keperluan vs Kehendak

Kadang-kadang kita tahu yang sesetengah perkara tu sebenarnya hanyalah kehendak kita, bukan keperluan...yela, kalau ikukan kehendak, macam-macam la kita nak kan...dah nama pon nafsu perempuan ni banyak..hehe

Tapi...lumrah perempuan jugak sentiasa rasa yang kehendak tu adalah keperluan...walaupun minda kata: alah...x perlu pon mende ni...

Tapi hati kecil akan bagi alasan pulak: nanti nak buat itu ini susah...kena ada mende ni...dan bla bla bla...dia punya alasan memang panjang lebar..kalo boleh kehendak ni memang nak menang aje...hehe

Sudahnya saya cuba menahan kehendak ni dengan melihat aje la...orang kata usha2 buat sedapkan hati sambil berangan...hehe...sampai masa nya nanti boleh la dapat ape yang saye nak....

Which back to my study,  x sabar nak habis belajar...nak kerja...aduh rasa risau pulak dengan masa depan sendiri...

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

7 comments:

  1. betul.. saya selalu berangan tgk baju raya lawo2.. asik nak terbeli je huwarghhh.. sabarrrrr

    ReplyDelete
  2. sama tak sabar nak habis belajar nak turut kehendak diri haha. 2 tahun lagi!!

    ReplyDelete
  3. mana ecah niii... update laaaaa

    ReplyDelete
  4. Cik mah alhamdulillah..berjaya menangani kehendak...beli keperluan je..dah 2 tahun xbeli handbag..sbb handbag elok lagi..beli skali yg mahal sikit..pastu bertahan lama..kan jimat..hehehe...pompuan mmg lumrah..cuma kita kena pndai manage...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...terkebil2 tgok ape yg kita nak..dalam dilema nak beli ke tak..hihi

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis