20 June 2014

Motherhood: Tommee Tippee Grooming Kit Review

Assalamualaikum

Kali ni rasa nak share ngn korang pasal Tommee Tippee Grooming Kit ni..sebelum bersalin hari tu ecah eksaited cari menda ni...akhirnya dapat jugak..nak review awal2 takleh sebab xde baby lagi nak dicuba kan...so skang Rasya dah ade and ecah pon dah guna few item dalam set ni..

Tommee Tippee Grooming Kit ni mengandungi item-item berikut:



Digital oral thermometer
Toothbrush
Brush 
Comb
Scissors 
Nail clippers
2 x emery boards
Nasal Aspirator

Masa beli haritu, harga nya RM88 excluding postage..Ecah cuma belum guna toothbrush & emery boards jek..yang lain semua dah guna..

Thermometer

Takde masalah pape..macam biasa la guna..untuk cek suhu baby kan..letak bawah lidah baby pastu tunggu bacaan naik...tapi sebab dia oral, cuma boleh masuk bawah mulut la...ecah baca guidebook dia, boleh letak bawah ketiak jugak..dalam telinga takleh..cuma ecah rasa nak masukkan dalam mulut untuk budak kecik agak susah sebab dia refuse or nak nyot2 menda tu..puas nak bersilat..huhu


Brush and Comb

Bulu dia lembut jek..so senang nak sikat rambut baby..tak kasar and keras..takde masalah, boleh guna dengan happy..geram nak guna kat rambut sendiri..hihi

Scissors

As long as tak guna untuk gunting baju, so far semua okey..guna untuk gunting benang baju baby or tag harga..haha

Nail Clippers

Nasib la tajam...so xde masalah nak kepit kuku rasya..time die tido senang jek nak potong..dia pon memang tido nyenyak..

Emery Boards

Tak berani nak guna untuk baby..sebab ecah sendiri pon tak suka guna..rasa ngilu..so ecah bayangkan yang baby jugak akan ngilu..hehe..kensel guna

Nasal Aspirator

Aha..yang ni ecah paling tak suka..corong dia bapok besar..macam mana nak masukkan dalam hidung baby..tak ergonomik langsung..so ecah tak guna..kalo guna jugak ade besar serombong kapal hidung anakku nanti..haha...ecah beli nasal aspirator jenama Pigeon je..nasal aspirator ni penting nak guna time baby selesema..so agak kecewa sikit la sebab takleh guna..rugi tahuuu

So, siapa nk beli groomingkit ni dh blh decide la kan samada nk ke xnk...bagi ecah okey je..ecah cuba manfaatkan sebaik mungkin setiap item yg ade dlm pouch tu...kalo xleh guna nasal aspirator tu kt idung rasya, guna kt idung papa n mama die je...hahahaha

Be Healthy, Be Happy!

xoxo,
ecahenan

4 comments:

  1. assalamualaikum ecah. dulu sheila pun berkenan nak beli ni tapi sebab macam mahal takut suami marah lak. hihiii btw set grooming ni laris gila kannn

    ReplyDelete
  2. Baguskan benda ni..snng nk bw g mana2,...n sesuai utk bby...cik mah pun ada juga..tp jenma lain..

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis