09 June 2014

Motherhood: 2 Months 1 Week 2 Days

Assalamualaikum

Alhamdulillah...bersyukur kerana diberikan nikmat untuk mempunyai seorang anak yang comel dan aktif..sekejap je masa berlalu..rasa cam cepat sangat Rasya membesar..dah hilang bau newborn, ade bau ucuk acam jek sebab selalu berpeluh..hehe..ape pon mama tetap sayang...

2 bulan bersama Rasya, kadang-kadang rasa diri ni kuat je dalam cabaran membesarkan si kecik ni..kadang-kadang pulak jadi kelam kabut duniaku..haha..ecah baru seminggu lebih duduk KL..baru seminggu lebih jugak menguruskan anak sendiri dengan abg gambo..sebelum ni ade mak dan adk-beradik untuk tengokkan Rasya masa ecah gi mandi or nak makan..

Sekarang ni semua kena buat sendiri...memang berkejaran jugak la...lunch pukul 3pm..minum pagi sambil riba anak...solat pulak sebelah Rasya dengan hati yang tabah kalau die marah2 nak suruh angkat...masa dalam pantang Rasya elok je diam..tido jek memanjang..dah memang kerja dia kan...nak masuk 2 bulan dia punya perangai....Ya Allah menguji kesabaran dan tenaga sungguh..mana tak nye nak didukung jek setiap masa...pulak tu mama die ni takleh duduk..kena bawak dia berjalan round satu rumah...haishhh...sabar2...

Alhamdulillah balik KL Rasya okey sikit..dua tiga hari awal mengada jugak la nak didukung...ni dah seminggu agaknye dh biasakan diri dengan rumah kecil kami ni..jadi die pon kurang la nak beriba...bosan gak die agaknye kalau hari-hari mama bawak die round dalam rumah ni..dah la kecik, sempit..sudahnye menda yang sama jugak tengok hari-hari...hehe

Harapnye ecah mampu menguruskan kehidupan kami bertiga..lagi 2 bulan lebih sebelum ecah nak daftar masuk U semula...ade lagi 2 semester lagi nak habiskan...ecah doa sangat2 agar kuat dalam menghadapi semua dugaan dan dapat jadi ibu dan isteri yang baik untuk 2 orang kesayangan ecah tu..hehe

Susah jugak ye nak dapat on PC dan update blog...hari2 dapat jeling jek..asal pegang mouse jek ad dah bunyi panggil..sabor jela..kena ajar Rasya tido awal sikit bila malam..boleh rehat-rehat sambil blogwalking n update blog...kena cari mood and refresh balik supaya dapat menaip dengan lancar dan penuh ilham..kalo tak nanti rasa mcm robot je...hihi

nah belanja pic budak kesayangan satu:

hai semuaaa..gojes x saye..mcm Rapunzel tak..hehe


Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan







7 comments:

  1. oloh...omeynye...mcm elsa frozen la...

    ReplyDelete
  2. comelnyeeeee! mwah pipi rasya! hihikk

    ReplyDelete
  3. alolololo tomel nyer...
    nnt ecah da msk belajar, sapa yg jg rasya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan nak hantar kat mak kawan...dia mengasuh budak..masa tu Rasya dah 6 bulan..besar la sikit.. (^_^)

      Delete
  4. kita pun kadang2 bila mak takde, terasa mcm penat nak jaga emyr sorang2. kadang2 kelakar kan. dah besar panjang dah ada anak pun still perlukan mak lagi hehe

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis