18 August 2014

Motherhood: Review Set Berpantang Anugerah

Assalamualaikum

Amboih kau ecah...anak dah 4 bulan baru nak meng'review' ye..hehe.maapkan saye..dah sekarang je baru ade masa...baru faham rentak main n tido anak..so boleh la curi2 masa sikit..ini pon taip kt keyboard ni selow2 tahu...takut si kecik dengar bunyi ketik2 nanti dia sedar..anakku itu telinga lintah....haha

Okey la, nak sharing sikit la pasal set berpantang Anugerah ni..hari tu kan ecah siap buat set pantang bersalin luaran dan dalaman lagi kan (usha sini)...kelas kau cah..hehe..so set pantang Anugerah ni adalah untuk luaran..hasilnya meh ecah nk citer satu2


Herba tangas ni ecah start guna selepas 10 hari pantang..ecah biar luka jahitan heal naturally dulu sebelum nak berherba2 bagai...cara guna rendam aje dalam air panas yang tengah mendidih..tekan2 sikit bagi herba2 tu keluar...dia macam uncang teh tau..dalam periuk kecik suda...pastu letak la dalam baldi...pakai kain batik, masukkan baldi dalam kain batik tu..biar wap2 tu kena miss V..ecah buat 10 minit berdiri..dan 10 minit mencangkung..tp bukan cangkung mcm kt tandas tu tau..lutut atas lantai..gilo apo nak cangkung, kang tertetas jahitan nayaaaa...tskk..ngilu plak bayangkan...haha..kira total masa dalam 20 minit la..kalau ade kerusi lubang2..letak je bawah kerusi pastu duduk..ecah dh try, x rasa ape...so rela menyiksa kan diri dengan melutut dekat baldi tu...haha...

Hasil dia? Rasa segar jek..pastu kompem darah2 tu keluar membuak..ecah ade ngelat x bertungku masa hujung2 pantang...lepas bertangas sisa baki darah tu pon keluar..so dia membantu la aliran darah...bagi ecah, best..boleh 2x pakai..


Ha yang ini pon best...mandian sauna ni pon sama macam uncang teh..masukkan dalam air panas yang dah dididih..buat la seperiuk untuk sekali mandi..nanti campur dengan air sejuk...jangan mandi pakai air didih tu pulak..memang cari nahas..haha..ecah campur dengan air sejuk sebab malas nak tunggu air didihan herba ni suam..anak lagi uwek2..xde masa nak mandi macam kat spa..masa mandi tu ingatkan badan nanti bau cam herba...x rela iols...tapi rupanya xde la busuk pon...wangi je...lepas mandi rasa segar dan badan ringan jek..berat badan tu sah2 la memang turun sebab menyusukan anak..hehe...tapi mandi herba ni sangat membantu...buat badan jadi segar dan ringan...untuk 2x kegunaan tau..pon best!


This is my favorite...kan dah speaking...hehe..bau apple, tick..berangin, tick..best sangat...lepas mandi sapu kt perut..kat strechmark yang degil amat tu..kat peha..kat bahagian yang rasa nak sapu lah..pastu pakai bengkung...memang kemas dan selesa jek berangin dalam tu..beberapa minit lepas tu..perghhh..mencucuk2...panas panas panassssss...haha..tapi bagus untuk badan..buang angin dan buang lemak...ecah suka sangat lagi2 tang bau dia..ade bau ros jugak..tapi ecah x suka bau2 jiwang ni..haha..losyen ni, double best!


Uhuk uhuk uhuk...ecah tak guna pon minyak pilis niiiiiii..mengada sangat nak beli kan...sehari dua je sapu..pastu lupa..pastu xtau letak mana..dah x nampak tu, terus lenyap sampai sudah x pakai2..ahahaha..nasib la mak x bising..mak pon x strict sangat..bengkung n bertungku memang dia selalu ingatkan...sudahnye pilis ni nanti untuk adik Rasya la pulak ye..itu pon kalau menda ni x expired lagi..hahaha....choii..ecah xleh nak bagi review utk item ni sebab x lama pon pakai...xtau ape kesan dia..maaappp

So ini jela 4 item dari produk Anugerah yang ecah pakai..ade lagi sebenar nye seuncang dua yang x abis lagi...haha..boleh la pakai nanti..sape yang tengah usha produk ni..fikir2 kan lah ye..ha gituuuu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. Assalamualaikum ecah, kita punya set sama sebab sheila tertarik sangat masa ecah buat review dlu. tapi sheila tak sempat nak guna yang herbal tangas tu. sebab sheila pantang sendiri. buat mana yang sempat je. ahhaha pilis dengan krim tu best gila. i like it so much. rasa tenang bila pakai lepas mandi. hehehhee

    ReplyDelete
  2. aritu tukang urut kita ada sapu minyak pilis. sedaaaaaap sgt bau dia..

    ReplyDelete
  3. Terjumpa blog ini, sebab tgh cari set bersalin, so nak tau pasal produk anugerah ni... Aisyah ade penerangannya... dan consume produk anugerah kan, so, saya dah beli krim sapu, minyak pilis, tapi tak beli pun herba tangan n herba mandian tu..ingat nak beli gak la...

    ReplyDelete
  4. herba tangas ni tak semua brand ade jual kan? rasanye set anugerah je yang ade jual herba tangas.. eh, ke dia sama dengan feminine wash tuh? hmm .. kompius sekejap.. ehhehe

    Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis