03 April 2013

Student Life: Anda Ditawarkan

Assalamualaikum

Malam tadi tiba2 terajin nak bukak semula website MARA..dari minggu lepas dah ecah cuba apply MARA ni..tapi entah kenapa ade masalah website sikit...pastu merajuk dah malas nak apply..

Entah malam tadi tangan gatal, nak acah sikit, lepas ke x nak isi pendaftaran tu..sekali, cuba daftar boleh, pastu terus isi detail yang dia nak..punya la panjang..tapi sebab nak duit kan, kene la bersusah sikit...sampai la ke akhirnya, jawapannya adalah ini:


TAHNIAH ANDA DITAWARKAN PINJAMAN PELAJARAN MARA

Yeayyy..seronok sekejap...padahal baru lulus apply..belom mula isi borang, sign borang dan hantar ke MARA..belom tentu MARA nak bagi..haha

Sebenarnye ecah dah try mintak PTPTN, tapi lambat sangat la...sampai hari ni belom bagi keputusan lulus ke x..so ecah try la MARA ni..mane la mampu nak suh abg gambo tanggung sorang2 kan..kena jugak mintak pinjaman

Alhamdulillah pinjaman MARA ni banyak sikit...tapi....ade syaratnye, kena la dapat result yang cemerlang lepas ni..kalo sangkut, kena tahan pulak duit satu semester..ingat best ke...sah2 la kalo dapat ni kena betol2 jaga pointer..huu..seram

Semoga dipermudahkan urusan borang untuk seminggu yg akan datang..nak mintak sign itu ini..perghh..memang serabut ni nanti..percayalah..huu

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

11 comments:

  1. As salam sis.. Jemput menjengah ke rumah utk melihat lama kesihatan dan kecantikan.. Happy Browsing! Tq.

    http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. xpe la, slow2 katakan..hehe tp kan, antara ptptn dengan mara,yg mana lg ok ek? tingin jgk nk smbung stdy..

    ReplyDelete
  3. bagus kalo amek pinjaman MARA nie.. make sure pointer bagus2 yerk.. nnt bleh dapat pengurangan bayaran..sgt berbaloi...

    ReplyDelete
  4. betul ckp C.M.A tu.. kalau PTPTN susah sikit, better MARA tapi kena dapat point superb la..

    #tgk pengalaman adik beradik yg lain je, iha nak sambung study mmg xde rezeki lg.. :)

    ReplyDelete
  5. gunakan loan dengan sebaik mungkinnnn tau kak,onie nyesal dapat loan beli benda tak pekdah,hmmm :(

    ReplyDelete
  6. gunakan loan dengan sebaik mungkinnnn tau kak,onie nyesal dapat loan beli benda tak pekdah,hmmm :(

    ReplyDelete
  7. Salam, nak tanya, kalau dah ditawarkan kan ke dah isi borang perjanjian sume.. tu kire belum tentu dapat ke?

    ReplyDelete
  8. Salam, nak tanya, kalau dah ditawarkan kan ke dah isi borang perjanjian sume.. tu kire belum tentu dapat ke?

    ReplyDelete
  9. Anonymous: bila check online dia kata ditawarkan means dh dapat la tu..tapi kena isi borang perjanjian yg dia mintak semua tu and post ke pihak mara..baru lah betul2 selesai semua dan nanti baru duit masuk..

    ade sesetengah orang mohon dan tiba2 dia xnak pulak pinjaman tu, so die xyah la buat urusan isi borang dan dokumen yang MARA mintak tu....

    ReplyDelete
  10. o... awak buat untuk master jugakkan? awak ada mohon mybrain jugak tak? lagi satu.. pengesahan dari pihak kolej/universiti tu siapa ye? sebab saya ni sebenarnya dah ade mybrain... tapi untuk sara diri tu yang nak mntk mara... lama tak prosesnya and brapa lama baru duit masuk?

    ReplyDelete
  11. o... awak buat untuk master jugakkan? awak ada mohon mybrain jugak tak? lagi satu.. pengesahan dari pihak kolej/universiti tu siapa ye? sebab saya ni sebenarnya dah ade mybrain... tapi untuk sara diri tu yang nak mntk mara... lama tak prosesnya and brapa lama baru duit masuk?

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis