02 April 2013

Daily Life:Kena Tahan Abang JPJ

Assalamualaikum

Salam April semua! Semoga bulan ni lebih baik dari bulan lepas ye..kepada B2B yang dah nak dekat hari majlisnye, jangan stress2, nanti hilang seri..mana yang remeh2, mintak ahli keluarga tolong...yang penting, Be Healthy, Be Happy tau!

Ecah nak cerita pasal abang JP hari ni...siang tadi lepas balik kelas ecah ikot Jln Duta, masuk Sg Buloh dulu sebab nak lunch ngn abg gambo..so masa ontheway balik ke Puncak Alam tu kena tempuh stesen/office/ape2lahygbolehpanggil JPJ..kebetulan pulak dieorg buat roadblock hari ni..

Kalo ikutkan, ecah xde ape nak dirisaukan..lesen belom expired, roadtax kereta 11 April baru nak expired, seatbelt pakai..so saye dengan happy la lalu..

Sekali sampai turn, belom pape abg JPJ dh prit2 suruh ke tepi..ape kes pulakkkk...die keliling kereta, tgok roadtax and mintak lesen..Kita x salah, so kita x takut la kan..huhu...kalo ikutkan xde pape, pastu tiba2 die tegur : "tinted gelap ni, berapa lapis ni?siape buat?" Ecah sampai xde ayat nk keluar..ni dia kata gelap?tinted 3 tahun lepas punya ni..gelap ape lagi..

Yang nak gelak tu, cuaca masa tu mendung tau, nak hujan..pastu, tambah lagi dengan abg JPJ tu pakai spek mata hitam..nampak x permainan nye kat situ?gelap ko kata bang?cuba bukak spek dulu lahhh..org dr jauh dh nampak dh saye dlm kete ni, clean and clear..gelap ye bang?hahahaha

Last2, die bagi jalan...saje la tu, mentang2 aku sorang....nak acah la tu, nk buat org nebes...grrr

Nasib lepas!phewww

sekian..xoxo-ecahdenan


0 comments:

Post a Comment

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis