24 April 2013

Daily Life: FRIM Kepong

Assalamualaikum

Minggu ni ecah bz sikit, x sempat nk story ape2 kat blog ni..huhu..

Hujung minggu lepas iaitu hari Ahad, ecah duduk melepak kat rumah jek..mulanya plan nak tido jek seharian sebab malam tu tak boleh tido langsung...entah ape sebabnye...agaknye sebab dah minum nesface sampai 2 gelas kot...huhu

Tapi pagi2 Ahad adik ipar call, katanya akak ipar ajak gi mandi manda kat FRIM Kepong..konon2 nak picnic jek, nak layan anak2 sedara main air..last2 semacam jek kita bungkus baju..haha

Perjalanan dari Puncak Alam ke FRIM Kepong x sampai 30 minit pon...dekat sangat rupanya...tapi kami sampai dah tengah hari jugak sebab lambat siap ngn kena gi beli KFC untuk lunch...kena la masuk bandar Selayang...lambat xpe, yang penting dapat makan...haha

Alhamdulillah cuaca elok, seronok pulak dapat buat aktiviti mcm ni...menenangkan perasaan dalam suasana alam semula jadi..serius sangat FRIM Kepong ni memang sangat cantik dan banyak aktiviti bagi pencinta alam..aktiviti yang paling ecah suka adalah Canopy Walk...

Oh ye, lupe pulak nk bagitahu..entrance fee RM10 tau...tapi kalau nk Canopy Walk kene beli tike RM5 kot...lupe dah..hehe


Canopy Walk ni maksud die jalan atas jambatan gantung...pastu kan kat bawah kite hutan dan pokok2 yang tinggi dan besar2 macam payung..sebab tu dia panggil canopy walk kot...nak naik sampai ke jambatan gantung ni kena hiking sikit..memang mengah..penatttt..tapi tu cerita lama..haha..cerita baru nye, ecah datang FRIM ni mandi2 n makan jek

Disebabkan kami ni bawak kanak2 kemetot (termasuk saye..huhu) kami mandi kat tempat cetek jek..eksaited la bagi budak2, bagi orang beso ni rase nak nangis jek..haha..last2 panjat batu cari tempat2 yg dalam sikit...

So ecah saje nak sharing2 aktiviti anak2 sedara yang eksaited main air termasuk mak sedaranye...hehe


baby maisarah


ni kakaknye mairah, tomb raider katanya mama die..hehe

anak sape xtau tapi comel bangattttt

siap ade orang pasang khemah..lama agaknye picnic..hehe

die bab gambo mmg suka...siap feeling lg..hehe
dah siap mandiiiiiiiii

Masalahnye gambar tuan blog ni memang x kan masuk lah...kalo comel mcm kanak2 di atas xpe jugak kan...muahaha...ha, buat orang KL, kalo agak2 dah xtau dah nak kemana time hujung minggu, bosan, poket kering, maka sila la masak ape2 yang ada kt rumah, gi FRIM Kepong, cycling ke, canopy walking ke, jogging ke, pastu mandi2 n makan2 ye..jimattttt..sihat pon sihat....kan?hehe

Sape2 nak gi FRIM, jgn lupa roger saye..nak join jugak!lalala

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. dah lama tak masuk hutan, tak mandi sungai..bestnya.

    ReplyDelete
  2. Wahhhh... mcm menarik je..dah tak jauh juga dengan fRIM tu.. eheh..

    ReplyDelete
  3. dah lama tak enjoy macam ni.,.seronoknya...

    ReplyDelete
  4. kalau canopy walk tu sah-sah lepas abih canopy walk peningggggggggggg T_T

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis