04 September 2014

SHAKLEE: Rambut Gugur, Kulit Kusam, Sakit Tulang Belakang

Assalamualaikum

Ha, kalau ikut tajuk entri yang kat atas ni boleh kata semua ecah dah rasa..masa berpantang dulu ecah amalkan set berpantang Shaklee (Zinc+B-Complex+Osematrix+Vita-C Plus).. Alhamdulillah masa berpantang ecah bertenaga, biras tegur kulit cantik, buang air besar xyah cakap la hari2 lancar jek..kesimpulannye ecah berpantang dengan riang ria..

Tapi, lepas set berpantang abis dalam 3 bulan (selebihnya ecah bagi biras try sebulan) mula la datang masalah2 kesihatan yang x menyeronokkan..ecah x beli baru sebab masalah2 tertentu..banyak komitmen...ingatkan badan okey la kan..so iols gamble aje..hehe..cuma masalahnye ibu menyusu ni kena sentiasa cukup zat..sebab zat dalam badan dikongsi dengan anak..kalau kita makan makanan berkhasiat pon, cukup2 jela badan kita ambik..pastu nak kena share dengan anak pulak..so kita kena ambik supplemen tambahan..

Lepas stop set berpantang tu, mula la rambut gugur..bangun tido sakit belakang toksah cakap la..nak mandikan Rasya dok mengaduh sakit je..siap mandikan Rasya kena pass si kecik tu kat papa dia..baru ecah boleh bangun sendiri..teruk gak la rasa..

Nak taknak ecah beli jugak set baru..kali ni ecah pandai2 aje pilih combo sendiri sebab nak bajet2 kan..hehe..so terhasil lah combo ini


OSTEMATRIX

Khas untuk membekalkan kalsium secukupnya utk badan ecah and at the same time untuk Rasya..biar minum susu mama penuh kalsium dan tulang Rasya kuat, gigi tumbuh nanti pon kuat jugak..hehe..makan Ostematrix buang air lancar jugak tau..kadang kalau ecah skip makan sayur hijau sehari memang selang sehari baru poo2..makan Ostematrix hari2 tetap poo2 dengan lancar..tapi jangan pulak sampai x makan sayur tau..ingat, ini vitamin tambahan..bukan pengganti sepenuhnya zat untuk badan..Alhamdulillah sejak amalkan semula bangun pagi dah x sakit belakang dah..lega sangat..huhu

ZINC COMPLEX

Since rambut asyik gugur skang, ecah amalkan Zinc utk peredaran darah yang lancar dalam badan, dan untuk rambut yang kuat juga bagus untuk tenaga..org perempuan atau lelaki dua2 boleh guna...FYI, lepas makan zinc ecah dh peot!lepas 5 bulan lahirkan Rasya akhirnya peotku kembali jugaaa..hehe..

VITA-C PLUS

Vitamin C ni semua orang tau khasiat dia..untuk kulit yang cantik of course, nak mempercepatkan proses penyembuhan luka dan bagus untuk rawat selesema tau..fokus utama ecah utk kulit la..hihi..since lahirkan Rasya and now dah 5 bulan rasanya xde lagi jerawat tumbuh kat muka..biase ade yang sakit2 tu kalau pegang..skang xde..ecah xde concern sangat pasal kulit sebab semua ok..amalkan vita-c plus dan minum air masak secukupnya..

So, bagi ecah cukup dah 3 set ini untuk situasi ecah skang..nanti boleh add on banyak menda lagi..tapi iols xnak tamak..slow2..hihi..kalau korang berminat, boleh la oder ngn ecah ye..harga kasih sayang..don't worry..ecah share sebab ecah guna dan berkesan..xde cakap je tapi hasil tak tahu..kang orang marah naya iols..huk3..

Jangan lupa, Be Healthy, Be Happy! Do msg/whatsapp 019-9256626 (ecahdenan)

Sekian..xoxo-ecahdenan

0 comments:

Post a Comment

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis