11 September 2014

Motherhood: Rasya's 5 Month Check-Up

Assalamualaikum

Hari ni Rasya ade appointment utk 5 bulan..rutin cam biasa la..timbang dan injection...bulan lepas xde injection so sekejap je prosedurnya..kali ni  puas gak la menunggu..tapi sebab Rasya berdukung ngn papa dia so ecah rilex jek menung dlm klinik tu...hehe

Berat Rasya setakat 5 bulan 11 hari ni dah 7.5kg..naik x banyak sangat mcm bulan2 sebelum ni tapi BMI normal..so xde masalah la...so far Rasya dah pandai guling2..dari hujung sini ke hujung sana...abis satu kawasan depan tv tu dia explore...kadang jumpa Rasya kat tepi sofa, kadang kat ceruk meja...Rasya bersepah di mana2...mamaaaaa...tolong kutip Rasya ni..kenapa bersepah sangat ni...hahaha

Selain dari tu dia dah pandai grab barang2..pandai hulur tangan kalau nk capai ape2...pandai jugak berpaling kalau orang dia x kenal nak ambik..(ha ini yang susah ni..isk) 

Since ecah dah start class, Rasya ecah hantar kat pengasuh...mula2 nangis...boleh tahan jugak dia meraung...hari ke-2 dah stabil sikit..esok baru hari ke-3..ecah hantar Rasya on off..Isnin, Selasa dan Jumaat...harap Rasya xde la lupa2 pengasuh dia..sebab kejap jumpa kejap tak..jangan memilih sangat nak oi...kesian org nak jaga awak...

Harap Rasya boleh bekerjasama dengan mama yeeee...mama nak gi sekolah cari ilmu....Rasya baik2 je..xde urusan ape2 mama laju2 balik ambik Rasya...wuwuwu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

7 comments:

  1. kat sekolah pun kadang2 dah melayang- layang teringat kat buah hati kan ecah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersengih2 tgok gmbr anak kt phone...huhu..harap kelas yg seterusnya akn fokus la...(harap2) isk

      Delete
  2. Rasya tembamnyerlah..azwa 6 bulan lbh br 7.3kg tau..geram..hehe...sm lah ngan azwa..bersepah sn sini.. klaka kan keletah dieorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memory phone full ngn gambar n video anak jek..haha

      Delete
  3. Rasya tembamnyerlah..azwa 6 bulan lbh br 7.3kg tau..geram..hehe...sm lah ngan azwa..bersepah sn sini.. klaka kan keletah dieorang

    ReplyDelete
  4. mungkin rasya nk biasakan diri tu..selama ni 24 jam berkepit ngan mama kan... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat lupa orang...mak sedara dia sendiri pon x jumpa seminggu je baru..bila jumpa nangis..haha

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis