06 September 2014

Motherhood: Cerita Breastpump Hilang

Assalamualaikum

Hari tu ecah cerita dengan penuh emosi (ceh) pasal breastpump hilang kan..tiap kali teringat memang stress..meroyan memikirkan guaner la boleh hilang beg breastpump yg besor gedabak tu...mana la tercicir..memang sedih gila la..tiap kali ingat mesti rasa nak ketuk kepala..like seriouslyyyy..how can it possibly missing?nonsense gila kan!tapi nak buat camne..mende tu memang hilang..gone

So, keputusan yang menyedihkan terpaksa diambil..iaitu BELI BARU..nak xnak kena beli jugak..next week nak kena masuk kelas dah..kena buat stock untuk Rasya..xleh miss bagi Rasya minum dalam botol..kalo x nanti dia lupa and reject botol..satu hal pulak nak fikir camne nak train dia dalam keadaan genting ni..sedih kot kena beli baru...duit lagi..tapi kalo xde susah..kena ada jugak...so abg gambo beri keizinan utk beli baru, brand yang sama (padahal dalam hati kau nak upgrade kan ecah...hehehehe)

Alhamdulillah dah dapat breastpump baru..yang sama dengan yang sebelum ni..tiap kali guna sedih rasa hati..nak buat camne mende dah jadi kan..pasni kena extra cautious la..ecah x cerita detail lagi kan camne hilang..haha..x sanggup nak cerita..sakit hati..sebab marahkan diri sendiri...huu


kenangan Rasya dengan breastpump lama..huk2

Bye2 my breastpump yg lama..Hello yang baru..semoga berkhidmat dengan baik dan tahan lebih lama dengan tuan kamu ni...haha..so far M1 memang best..suction lembut,letdown cepat, bunyi pon slow..sebab tu x ralat sangat x dapat upgrade..dah ade yang okey buat ape nak berlebih2 lagi kan...ikut kemampuan diri ini yang status nya hanyalah surirumah cum student...jangan ober nau demand ngn abg gambo..kesian beliau..hehe

p/s: ecah beli breastpump baru dengan harga yang best and gift2 yg menarik..all in one tau..xyah dh gi beli itu ini..check out Instagram: jelitaayucollection ye!

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. Ibu mithali!.. salam dari Che Wie

    http://myskrempes.blogspot.com/2014/09/modenisasi-media-kuasa-budaya.html

    ReplyDelete
  2. aah ramai orang cakap M1 best. bule try laa nanti utk second baby kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..suction best and senyap..second baby?wahhh...sila2..hehe

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis