29 September 2013

Daily Life: Their Last Photo

Assalamualaikum

Tengah duduk godek2 hard disk, terjumpa gambar raya taun lepas...godek2 gambar raya, jumpe pulak gambar menyentuh hati ni.. :''''''(



Gambar mak dan arwah abah berdua buat kali terakhir..setakat yg ecah simpan, ni jela rasenye gambar dieorg berdua..xde plak dlm henset or kamera adik beradik lain...so ini la memori terakhir yg digambarkan utk mak dan abah...

Masih merindui abah...malam2 kalo xleh tido ecah akan cepat2 paksa tido..."tido cah tido..tido cepat"..or else, mesti akan teringatkan abah..teringat die cakap, teringat gelagat die..pastu mula laaaaaa...nangissss...

Mak lagi la...katanya dah dua kali bangun subuh sebab dengar suara abah n abah tepuk bahu kejut dia...mak kata rasa macam real sangat...macam betul2 abah sentuh..kesian mak..mesti lagi rindu..

Sabar ye mak..sampai masanya nanti, kite akan bertemu semula dengan abah...

~Al-Fatihah~

Be Healthy, Be Happy

28 September 2013

Pregnancy Life: Adakah Saya Berusaha Untuk Pregnant?

Assalamualaikum

Jawapannye: TAK..Bila orang tengah berusaha berlumba-lumba nak pregnant lepas kawen, (yelah, kite x beria pon, tapi orang lain sibuk2 dok tanya dah ade isi ke belom..ish) Ecah dan abg gambo, berusaha untuk tidak pregnant lagi..

Kenapa?

Mula2, sebab utamanya adalah kerana sebelum kawen kami dah book flight tiket dan pakej percutian ke Mabul Island..kawen bulan Julai 2012, tarikh nak ke Mabul Januari 2013..satu jangka masa yang agak lama..almost 6 bulan..kalau mengandung?xde la nak ambik risiko nak naik flight, speedboat segala..ish..memang tak la..so hold dulu..

Sebab kedua, dah menjadi persetujuan kami untuk berdua-duaan at least selama setahun..orang kata honeymoon..tapi itu kehendak kami la..haruslah x sama dengan kehendak orang lain kan..lepas kawen rumah sendiri pon xde lagi..menumpang rumah sis in law..jadinye nak settle down dulu ekonomi dan keserasian, baru la nak planning2 kan..so memang delay la..

Oh ya, kebetulan ecah dah sambung belajar...lagi la bertambah dilemma nak pregnant...perlu tunggu habis 2 tahun ke, or plan pregnant in the middle..pandai2 la adjust bulan semua kan...zaman dah moden..hehe..tapi, bila fikir sampai 2 tahun nak hold, apa perasaan keluarga, perasaan suami, dan for sure la perasaan sendiri...dah kawen, mesti la nak beranak..sape xnak..tapi kami stick to the plan, setahun dulu..pastu ikut la mcm mana2 pon ketentuannya.

Kebetulan, adik ipar nak kawen bulan Jun 2013 (masa tu la)..ecah decide xmo pregnant lagi..xmo la masa tu nak loya, nak alahan, penat dah segala mcm restriction..nanti ape pon xleh nak buat..nak all out la kononnye sebab ni first time join majlis dalam family abg gambo..abg gambo ikutkan aje..hehe

Cara dia?

Tak ade la cara yang spesifik..mak2 sedara siap larang jangan makan pil perancang..memang ecah x ambik pil perancang pon..tidak lah saye mau mess up dengan hormon dan segala kestabilan dalam badan ni..lagipon ni baby first..buatnye nanti xde terus, naya..haih

So kami planning secara natural..biological gitu..zaman sekarang macam2 teknologi dan application dalam phone ade..download ade Period Tracker, abis semua hari subur, hari ovulation, hari period semua ada dalam tu...Alhamdulillah dikurniakan kitaran haid yang normal, so senang nak take note hari2 yang perlu dielak segala..

Tak perlu terlalu stressful pon..ecah takde la terlalu denial mcm: "aku memang xnak jugak pregnant dalam setahun ni". Takde la macam tu sekali..selamba go with the flow, doa pada Allah berikan yang terbaik untuk kami..sekiranya kami mampu, kurniakan kami zuriat..jika ini belum masanya, berikan kami peluang untuk perbaiki diri kami..Insya-Allah, Allah lebih arif akan ketentuan-Nya..

Result?

Alhamdulillah..genap setahun..setahun seperti yang kami rancang dan kami mintak...memang ecah x pregnant pon dalam setahun tu..lewat pon sehari dua jek, biasa la period cycle nak adjust2 kan..dan genap setahun anniversary kami kawen, dalam 2 minggu selepas anniversary gitu, ecah tahu ecah pregnant..hadiah harijadi ke 25..berkat Nuzul Quran, dibulan Ramadhan..bercambah jugak benih dalam rahim saya ni..

Besar nikmat Allah..tanpa sedar, Allah kabulkan doa..walaupun bukanlah siapa2, Allah bagi kami peluang nak perbaiki diri dan hubungan selama setahun tu, dan genap setahun, Allah kurniakan kami zuriat..(yang of course la on the way lagi..hihi)

Tanpa sedar, rupanya ade perasaan yang timbul. Perasaan siapa?

Well, bagi ecah..dah ini memang plan..memang ape yang kami nak..so ecah rilek bila orang tanya dah ada isi ke?dan bla.bla.bla..sikit pon x tergugat..rilek jek senyum..dah memang kite xmo lagi, so xkisah la xde lagi kan..hehe

Tapi bila borak2 ngan abg gambo mase tengah pregnant ni, dia kata sebenarnye dia ade perasaan sedih dan takut jugak dalam jangka masa setahun tu..kenapa kami x dikurniakan zuriat lagi..dia x mampu ke, ape ke kan..ade masalah kesihatan ke..tapi bergenang air mata jugak bila ecah fikir...kesian suami aku..rupanya dia memang dah lama teringin nak baby walaupun kami plan xnak lagi..yela, bukan perasaan ibu je, bapa pon mesti la berperasaan nak ada baby..

So sekarang, bersyukur sebab doa dimakbulkan..dan Insya-Allah ecah akan jaga kandungan ni baik-baik..x sabar nak bagi abg gambo anak..nanti dah ada anak berkira nak bangun malam siap haaa..letak pampers busuk atas hidung..hehe

Kepada yang nak pregnant sangat2 tu..Doa itu penting..kalau dah ketentuan Allah macam tu, Insya-Allah nanti ada la..kalau belum, percaya pada rezeki Allah..jangan ragu...kalau baru lagi kawen, biasa la tuuuu..happy2 dulu dengan cik abg..hehe

Usaha lagi penting, sebab doa tanpa usaha, apalah ganjarannya...maksud ecah dalam konteks usaha ni bukan yang 'gitu2' tu je..hehe..cuba la banyak cara..download apps ke..kira hari betul2..dah minggu subur tu, usaha lebih sikit..hehe..fahami betul2 kitaran haid kita ni..kalau kita x faham badan kita sendiri, siapa lagi kan?cuba la banyak cara..xde smartphone download dalam laptop ke, ipad ke, tanda kat kalendar ke..tulis biar penuh..buat nota..baca info..banyak sangat cara boleh buat..

Kalau xde jugak?

Kembali pada Allah..mintak la banyak2..ecah xleh nak cakap banyak pasal ni..sebab ecah x rasa ape yang korang rasa..ecah xleh nak cakap lebih..'eleh, x usaha la tu', dan macam2 lagi la...siapa la ecah ni nak menafikan ketentuan yang Allah dah tulis untuk setiap insan..sama2 kita usaha dan mendoakan rezeki kawan2 lain..hati ibu mana x teringinkan anak?sedangkan mak kite yang dah tua tu pon, teringin nak cucu sebab rindukan kenangan jaga kita dulu..mak ecah dah macam dia pulak yang nak bawak perut ni..punya la nak jaga..pesan hari2 jangan lompat la ape la..ish mak. macam nak suruh anak die ni jalan merangkak pulak..hehe

Itu jelah coretan rasa hati ni..nak share pengalaman..kalo tips tu, err..xde la tips mana pon..tapi bagi ecah, kalo kite stick to jadual dan kitaran hari tu, memang Insya-Allah boleh lekat baby, dan boleh elak baby..sebab kalo dilihat jadual ecah dulu pon, memang exactly kami berusaha dalam tarikh yg subur tu lah..ha gituuu...dah terbukak zip kelambu dah..xleh dah..kang korang jenguk masuk kelambu ecah pulak kalo cerita lebih2...haha

*hoi makcik ecah..panjang nye ceritaaaaaaaa, assignment x usik lagi!huhu*

Be Healhty, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

27 September 2013

Daily Life: Banyak Perkara

Assalamualaikum

Lately busy..xde la sangat busy..tapi banyak perkara menghalang ecah dari menulis kat blog ni..dalam hati asyik teringat blog, tapi xleh nak buat ape2..hehe

Charger laptop rosak..masalah...dah xleh nak guna laptop..sudahnye banyak kerja tergendala..nasib la assignment sem ni belum banyak..kalo x ecah letak semua dalam tu...dah xde charger ni, x menyala la laptop tu..huhu..sekarang ni online pakai PC..sebenarnye ade je PC kt umah ni, tapi letak kat bilik belakang..dapat coverage ciput jek..nak hantar email pon payah..so lagi menyampah nak bukak..pagi tadi, mintak abg gambo alih PC ke ruang tamu..amek nak...duduk sebelah modem..puas hati..haha

Demam. Hampir 2 minggu jugak..minggu pertama teruk dengan headache dan low BP..so memang merana..minggu ke 2 tiba2 demam, selesema, batuk..lagi la melarat2..buat ape pon x mampu..kelas 2 hari ponteng a.k.a 4 kelas attendance kosong..huhu

Minggu depan nak kena minum air gula..tapi KK buat minum air gula tu hari selasa jek.masalahnye selasa baru ni dah ponteng kelas, xkan nak ponteng lagi..last2 nurse bagi option buat minum air gula kat klinik swasta..nanti datang bawak result jek...so ok la..terpaksa la jugak kan...

Last week balik kg, BFF dari umur setahun jagung bertunang..Alhamdulillah dah selesai pon..yang kelakarnye, ecah jadi tukang mekap..muka sendiri pon terkial-kial..tapi nasib okey...sesimple yg mungkin..bukan nak transform sgt kan...ayat sedapkan hati kami, "nanti kawen la baru mekap lawo2" HAHA

Masalah. Macam biasa la..semua orang ade masalah..tapi entah la..lately, x dapat nak menghalang diri dari menanggung stress yg melampau..x mampu nak positifkan diri..kalo menangis kalah hantu dia punya mendayu-dayu..berat beban ditanggung..yang paling menambah stress dan sedih, ecah x berada dalam keadaan yang mampu..xmampu nak tolong, x mampu nak buat ape2..haih..bila nak abis masalah ni.

Tengah dok sedap taip,start dah cerita Bayu Cinta Luna...hilang segala idea..dah bile cerita ni nak abis?ishhh..ganggu jugak buat kerja depan tv..huuu..itu jelah buat masa ni..

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan
































16 September 2013

Pregnancy Life: Not Feeling Good

Assalamualaikum

Lately, ecah selalu sakit kepala..kadang2 sepetang jek...xpon seharian..lagi teruk kalau sampai nak tido pon xleh sebab sakit kepala sangat2..

Ada baca jugak memang normal kalau ibu mengandung ni sakit kepala sebab blood flow dah semakin laju...tapi kalo sampai tahap x tahan tu memang nak jugak manja jumpa doktor..hehe..ada jugak rujukan ecah kata kalau severe headache start second trimester dan third mungkin preeclampsia...ha tu lagi takut..so ecah gagahkan diri jugak jumpa doktor..

So malam tadi, dapat lah jumpa doktor setelah malam sebelum nya ada halangan kecil..xjadi sebab xnak lambat2, nak tgok Malaysia vs Myanmar..haha..halangannya ade kucing masuk bawah kereta...tunggu punya tunggu xnak keluar..habis korek dah...last2 biar dia keluar sendiri..

Hasil jumpa doktor, dia kata tekanan darah ecah rendah...pulak dahhhh...ingatkan diri ni sihat2 aje..huhu..bermula la syarahan doktor suruh makan bayam, kerang, makan vitamin yang doktor dah provide..

Al-kisah ubat ni, masa bukak buku hari tu ecah dah dapat Obimin...tapinye ecah x makan lagi sebab nak abiskan acid folic dan vitamin yang beli kat farmasi...jenama blackmores utk ibu mengandung..rasa mcm banyak sgt ubat nak telan...so ngelat la kejap..lagi pon ade sikit je lagi nak abis tu...tapi dah doktor asyik kata "pelik jugak awak ni, obimin tu sebenarnye dah cukup..tapi tekanan darah rendah lagi ye"...dalam hati ecah tersipu2 jelah..sebab x makan lagi sebenarnya..hehe

So mulai esok, (hari ni x makan lagi..hehe) nak kena makan jugak lah obimin tu..tapi skang ni pon ecah consume Salindah..stress sebab banyak pulak ubat nak kena telan...demi anak, telan la apa saja kan..huhu

Hopefully lepas ni tekanan darah ecah dah stabil la....nak mula class ni..penat sgt nanti..huhu

Be Healthy, Be Happy!
Sekian...xoxo-ecahdenan

11 September 2013

Student Life: New Semester

Assalamualaikum

First of all..balik2 class jek satu classmate dah tau ecah pregnant...ingat nak secret2 dulu..tapi hari tu terkantoi ngn sorang kawan ni...so xleh nak buat apa la..tapi seronok sebab kawan2 semua happy and wish tahniah...terasa diriku begitu berharga..hihi

Semester kali ni ok sikit kot sebab class cuma ada pada hari Isnin dan Selasa jek...tapi pack gila la hari Selasa..dari pagi sampai petang...kena sabor jelah...hehe

Hopefully semester ni lebih baik dan sihat....kena kuat sebab nanti dah bawak baby...semoga baby jadi budak pandai sebab ikut mak die gi sekolah...hehe

Lepas ni tenggelam timbul la saye kat blog ni sebab nak melayan karenah class dan assignment..huhu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

06 September 2013

Daily Life: Sadness

Assalamualaikum

Since abah meninggal, xtahu la bila kehidupan kami ni tenang..sampai hari ni, x pernah x menangis tiap kali teringatkan arwah abah...kalau tido, termimpikan arwah abah mesti sampai menangis dalam tidur..perit sangat rasa..

Kadang2, rasa nak give up semua perkara dalam hidup..pandang kanan masalah, kiri masalah..even hari ni buat2 lupa, esok masalah...masalah yang orang bagi..masalah yang orang lain buat, kami kena tanggung..

Penat..penat sangat2..ecah xtau satu habuk tentang semua ni...xtau langsung...blur...nak harapkan siapa?kami xde adik beradik lelaki yang dewasa...yang boleh tengok2kan mak kat rumah...semua kena harapkan anak perempuan..setakat mana je boleh membantu?

Nak cerita kat sini, buat beribu part pon belum tentu habis...berkecamuk...serabut...Wallahi xtau sampai bila akan hidup macam ni...

Belajar psikologi, sambung kaunseling...tapi xde satu pon yang ecah boleh guna utk redakan rasa sedih, rasa kecamuk dalam hati ni...

Yang ada hanya Allah...Allah je yang tahu...

Daily Life: Big Box For Big Person + My New Semester

Assalamualaikum

Yep, last night makan lagi..walaupun kami dh dinner pukul 7pm, malam tadi ecah still ajak abg gambo gi beli Pizza Big Box yg diwar2kan sangat tu...lagi tensen tgok lepas nampak mekonie pon beli..rupanya ada Pizza Hut Delivery kat Bandar Saujana Utama..so off we go..

Memang big as they name it...but not big in size..big sebab banyak..pizza saiz regular pan (topping boleh pilih tapi yg tak disenaraikan dalam list kena tambah rm2), chicken finger 6pcs, garlic bread, pasta of your own choice (ecah pilih creamy carbonara), chicken deli wing 5pcs kalau x silap..too much bagi orang yg dah makan malam...tapi saya degil..saya pregnant jadi saya harus makan kalau saya nak makan..as.if!padahal dh overweight kan...tapi sebab suami sayang..anak pertama...layankan........haha

tepon mahal, skill xde..jadi itu jelah gambar yg keluar...haha
So that's it cerita pizza..kesudahannye masih ada 1 chicken finger dan seketul chicken wing..huhu

Next week, semester 2 dah start..kalau ikutkan batch ecah dieorang dah semester 3..tapi kes saya yang postpone hari tu, skang ni baru nak menapak sem 2 lah..jadual dah dapat...Alhamdulillah 5 subjek tu habis dalam 2 hari je...Isnin dan Selasa..

Tapi yang sakitnye kelas hari Selasa..start 10am-12pm, sambung 12pm-3pm dan last class 3pm-5pm..pergh..berkejaran...yang stress tu nanti masa nak lunch dan solat zohor..kalau xde perubahan makanye pandai2 la kami bawak bekal, curi masa gi solat ape semua...

Harap kami boleh manage dengan jadual yang macam ni...ecah terima jek sebab malas nak ulang-alik banyak kali..kos weh...harga minyak dah la naik..tapi kalau classmate nak ajak lecturer drag to hari lain pon xkisah la..nak buat macam mana..asal jangan lompat hari..aku tendang sekor2 kang..buat rabu ok..hari lain TAK OK..

Sem depan ni kena pandai plan..salah satu sebab ecah suka Isnin dan Selasa jek sebab senang nak plan ngn nurse nanti..check-up kedua terang2 dah kena tunda hari sebab jatuh pada hari kelas...so kalau budak kelas nak buat hari lain, susah la saye..hmm

That's it for today..

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

05 September 2013

Pregnancy Life: Buka Buku Merah

Assalamualaikum


Alhamdulillah...semalam selesai jugak akhirnya bukak buku merah..penuh dugaan, cabaran, dan debaran..hehe



Sehari sebelum gi klinik, ecah google la kat Puncak Alam ni kat mana klinik yang boleh buat buku merah utk ibu mengandung...nasib ada..kalo ikutkan, nak gi buat kat Hosp. Sg Buloh nun...saje gedik sbb kononnya nak deliver kat situ kan..dekat ngn office abg gambo...lagipun xde ape nak ralat sebab ecah biase ke sana sini, xlekat pon kat rumah tambah2 lagi nak kena jalan jauh gi class...huhu



Masa on the phone nurse tanya dah positive ke pregnant, berapa minggu, check ngn doc mana, anak first ke dan duduk mana...pastu dia kata ok, datang esok kul 8..



Esoknya, kul 9 baru kami sampai...haha...mane tak nye, ecah degil nak breakfast jugak..nak masak jugak pagi tu...memang lambat la...jangan main2 ngn tahap lapar ibu mengandung okehhh..hehe..dah sampai klinik, nurse mintak IC...bukak purse..errr..mane IC..adeh...xde plak teringat letak IC kat mana2..xde plak keluarkan dan guna IC utk urusan pape..terus kalut...abg gambo ajak balik rumah dulu cari..*muncung mulut*



Sampai rumah nampak bekas pensel atas meja, hmmm...baru teringat..minggu lepas kan gi exam...IC letak dalam tu..haish pelupa sungguh...balik kampung minggu tu rupanya x berIC...selamber..haha...tp abg gambo x marah la, ibu mengandung kan sensitip..(seronok betol dimanjakan..haha)



Gi semula kul 9.30..ha amek...penantian menyiksakan bermulaaaaa....ramai lagi ibu mengandung buat susulan...sah2 la yang buat susulan didahulukan...sakit tol...lama weh..lamaaaaaa...



Akhirnya nurse panggil nama, interview dulu utk bukak buku..ni utk isi muka depan buku baru...background family la ape la semua tu..pastu tunggu lagi...tungguuuuu..panggil pulak utk check blood pressure, timbang berat n ukur tinggi....pastu kene tunggu lagi!ha kebil2 duduk situuuu..



Kali ni nurse panggil utk ambik darah pulak..ah sudahhhh...serius x pernah diambil darah waima sebalang tabung uji kecik tu..xpernah..paling extreme pon ambik darah hujung jari nak check kandungan gula n jenis darah...tu pon pucat lesi..memang x pandang dah masa nurse ambik darah...bila nurse start baca Bismillah lagi ketar tangan...sekali rasa mcm kena gigit semut daaaa..malu la badan beso penakut jarum...haha...



Dah siap ambik darah, naik atas hantar tabung darah tu gi makmal..tunggu plak keputusan darah...dah siap..bawak gi bawah semula tunggu nurse panggil nak check perut n dada..ewah2..seronok nurse tu check perut n dada mcm uli roti canai..tekan sana, tekan sini, picit2 pulak...malunye lah...nurse rilek jek..kite pulak tekebil2...lepas tu nurse brief pasal ubat n pemakanan...die bagi obimin sekotak..



Oh ya, ecah dapat satu info dari nurse pasal susu ibu ni...nurse kata, susu An*emak* paling banyak kandungan gula...jadinye nurse suruh elakkan minum susu tu...lagipon ecah ni risky utk kena kencing manis..haih..kat umah susu tu la ecah minum..xpe, abiskan cepat pastu minum susu An*lin* sebabnya susu ni fungsi utama dia utk membekalkan kalsium...yang zat vitamin segala tu dah ada dalam ubat yg doc bagi..jangan tamak sangat..haha



Setel ngan nurse utk segala urusan, tiba masa jumpe doktor pulak...dah tengah hari dah masa ni..nurse kata balik la dulu gi makan..nanti datang semula..punya la lama...abg gambo dah balik..sampai pukul 1 die tunggu..pukul 2 dah ade program, doktor dah call suh cover..so ecah tumpang sepupu..kebetulan jumpa, isteri dia pon bukak buku jugak!haha..berlumba la kami...



Perut kenyang, baby senang hati..hehe..jumpe pulak doktor..dia tanya LMP, background family semua..ajak scan...pastu tengok la baby..dah nampak kepala n full human figure...alahaiiii...syahdu nye rasa tengok ada baby dlm perut..xpercaya sangat..rugi abg gambo xde sama...doktor kata kecik lagi ni...nanti dah 6 bulan pregnant scan lagi...hihi..suka!suka!



Tang ni x best..doc bebel pasal kesihatan...sebab family background ecah ada kencing manis (arwah abah) dan ecah pon overweight..huk2..doc kata next appointment kena minum air gula...(mase tu 4 mnth pregnant)..kalo pass test tu, which is x kena kencing manis, masa 7 mnth pregnant minum lagi...kalo xde, maknanya memang xde lah...tapi risau..dengan keadaan diri yg macam ni...berkemungkinan ada..even sebelum ni BP ok, kandungan gula ok...tapi entah la kan..



Cuma masa pregnant ni ecah mmg x suka makan n minum menda manis...x sukaaa...sensitip sangat rasa nak muntah kalo minum air manis sangat...hopefully dapat la mengelak dan mencegah dari kena kencing manis masa pregnant ni...sangat berharap



So skang, hanya tinggal makan ubat dan jaga diri..lagi sebulan pulak jumpa doktor..masa tu perut dah boyot dah..hihi..skang ni hari2 pegang perut cari kot2 baby tendang..tapi lebih berangan dari realiti..sape suruh perut banyak lemak kan...haha



Ha nampak di situ hasil dari contengan yang comot...haha


Membesar dengan sihat ye sayang...jumpa lagi bulan 6 pulak (kalau mak kamu x eksaited nak gi scan sana sini lah...haha)



Be Healthy, Be Happy!



Sekian..xoxo-ecahdenan

03 September 2013

Daily Entertainment: Telenovela Rosalinda (Ayamorrr)

Assalamualaikum

HAHA! Kemaruk Rosalinda datang lagi.....mesti ramai ingat cerita ni kan...dulu ada ditayangkan kat siaran Malaysia...ecah kemaruk kotttt...tambah2 lagi tang intro tu...hafal lagi lagu...tapi skang kalo nak suh nyanyi berterabur la ayatnye...hentam ikut sedap bunyik jek..hehe

Tadi tgok TV9, hari Isnin 11.30pm (kalau x salah ye, ada cerita Rosalinda Ayamor (macam wajib sebut jek ayamor tu..haha)

Tadi ecah google Rosalinda (nama sebenar Thalia) yang sekarang punye..terkezut I..

Rosalinda DULU

cantik!cantik!

ayu jek

Rosalinda SEKARANG

makin lawo wehhh

gojek omakaihhh...

bukan patut makin tua ke...apesal la nampak makin muda..huk2
Tadi sambil tgok Rosalinda abg gambo alih cite lain..kite terus mintak die tukar cerita Rosalinda semula....abg gambo tanya: minat ke cerita ni?

wehhh..mana x minat wehhh..siap joget2 sambil nyanyi ikot Rosalinda tu...itu dulu2 la..sekarang xde la..heh3

Pasni kite boleh la mengamit nostalgia yek...

Rosalinda Ayamor, Ayamor!

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis