27 September 2013

Daily Life: Banyak Perkara

Assalamualaikum

Lately busy..xde la sangat busy..tapi banyak perkara menghalang ecah dari menulis kat blog ni..dalam hati asyik teringat blog, tapi xleh nak buat ape2..hehe

Charger laptop rosak..masalah...dah xleh nak guna laptop..sudahnye banyak kerja tergendala..nasib la assignment sem ni belum banyak..kalo x ecah letak semua dalam tu...dah xde charger ni, x menyala la laptop tu..huhu..sekarang ni online pakai PC..sebenarnye ade je PC kt umah ni, tapi letak kat bilik belakang..dapat coverage ciput jek..nak hantar email pon payah..so lagi menyampah nak bukak..pagi tadi, mintak abg gambo alih PC ke ruang tamu..amek nak...duduk sebelah modem..puas hati..haha

Demam. Hampir 2 minggu jugak..minggu pertama teruk dengan headache dan low BP..so memang merana..minggu ke 2 tiba2 demam, selesema, batuk..lagi la melarat2..buat ape pon x mampu..kelas 2 hari ponteng a.k.a 4 kelas attendance kosong..huhu

Minggu depan nak kena minum air gula..tapi KK buat minum air gula tu hari selasa jek.masalahnye selasa baru ni dah ponteng kelas, xkan nak ponteng lagi..last2 nurse bagi option buat minum air gula kat klinik swasta..nanti datang bawak result jek...so ok la..terpaksa la jugak kan...

Last week balik kg, BFF dari umur setahun jagung bertunang..Alhamdulillah dah selesai pon..yang kelakarnye, ecah jadi tukang mekap..muka sendiri pon terkial-kial..tapi nasib okey...sesimple yg mungkin..bukan nak transform sgt kan...ayat sedapkan hati kami, "nanti kawen la baru mekap lawo2" HAHA

Masalah. Macam biasa la..semua orang ade masalah..tapi entah la..lately, x dapat nak menghalang diri dari menanggung stress yg melampau..x mampu nak positifkan diri..kalo menangis kalah hantu dia punya mendayu-dayu..berat beban ditanggung..yang paling menambah stress dan sedih, ecah x berada dalam keadaan yang mampu..xmampu nak tolong, x mampu nak buat ape2..haih..bila nak abis masalah ni.

Tengah dok sedap taip,start dah cerita Bayu Cinta Luna...hilang segala idea..dah bile cerita ni nak abis?ishhh..ganggu jugak buat kerja depan tv..huuu..itu jelah buat masa ni..

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan
































2 comments:

  1. jgn stress2 ecah..sian baby dlm perut tu

    ReplyDelete
  2. Khai♥Rin : anies -kadang stress xleh nak elak..huuu

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis