06 September 2013

Daily Life: Big Box For Big Person + My New Semester

Assalamualaikum

Yep, last night makan lagi..walaupun kami dh dinner pukul 7pm, malam tadi ecah still ajak abg gambo gi beli Pizza Big Box yg diwar2kan sangat tu...lagi tensen tgok lepas nampak mekonie pon beli..rupanya ada Pizza Hut Delivery kat Bandar Saujana Utama..so off we go..

Memang big as they name it...but not big in size..big sebab banyak..pizza saiz regular pan (topping boleh pilih tapi yg tak disenaraikan dalam list kena tambah rm2), chicken finger 6pcs, garlic bread, pasta of your own choice (ecah pilih creamy carbonara), chicken deli wing 5pcs kalau x silap..too much bagi orang yg dah makan malam...tapi saya degil..saya pregnant jadi saya harus makan kalau saya nak makan..as.if!padahal dh overweight kan...tapi sebab suami sayang..anak pertama...layankan........haha

tepon mahal, skill xde..jadi itu jelah gambar yg keluar...haha
So that's it cerita pizza..kesudahannye masih ada 1 chicken finger dan seketul chicken wing..huhu

Next week, semester 2 dah start..kalau ikutkan batch ecah dieorang dah semester 3..tapi kes saya yang postpone hari tu, skang ni baru nak menapak sem 2 lah..jadual dah dapat...Alhamdulillah 5 subjek tu habis dalam 2 hari je...Isnin dan Selasa..

Tapi yang sakitnye kelas hari Selasa..start 10am-12pm, sambung 12pm-3pm dan last class 3pm-5pm..pergh..berkejaran...yang stress tu nanti masa nak lunch dan solat zohor..kalau xde perubahan makanye pandai2 la kami bawak bekal, curi masa gi solat ape semua...

Harap kami boleh manage dengan jadual yang macam ni...ecah terima jek sebab malas nak ulang-alik banyak kali..kos weh...harga minyak dah la naik..tapi kalau classmate nak ajak lecturer drag to hari lain pon xkisah la..nak buat macam mana..asal jangan lompat hari..aku tendang sekor2 kang..buat rabu ok..hari lain TAK OK..

Sem depan ni kena pandai plan..salah satu sebab ecah suka Isnin dan Selasa jek sebab senang nak plan ngn nurse nanti..check-up kedua terang2 dah kena tunda hari sebab jatuh pada hari kelas...so kalau budak kelas nak buat hari lain, susah la saye..hmm

That's it for today..

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

1 comments:

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis