16 September 2013

Pregnancy Life: Not Feeling Good

Assalamualaikum

Lately, ecah selalu sakit kepala..kadang2 sepetang jek...xpon seharian..lagi teruk kalau sampai nak tido pon xleh sebab sakit kepala sangat2..

Ada baca jugak memang normal kalau ibu mengandung ni sakit kepala sebab blood flow dah semakin laju...tapi kalo sampai tahap x tahan tu memang nak jugak manja jumpa doktor..hehe..ada jugak rujukan ecah kata kalau severe headache start second trimester dan third mungkin preeclampsia...ha tu lagi takut..so ecah gagahkan diri jugak jumpa doktor..

So malam tadi, dapat lah jumpa doktor setelah malam sebelum nya ada halangan kecil..xjadi sebab xnak lambat2, nak tgok Malaysia vs Myanmar..haha..halangannya ade kucing masuk bawah kereta...tunggu punya tunggu xnak keluar..habis korek dah...last2 biar dia keluar sendiri..

Hasil jumpa doktor, dia kata tekanan darah ecah rendah...pulak dahhhh...ingatkan diri ni sihat2 aje..huhu..bermula la syarahan doktor suruh makan bayam, kerang, makan vitamin yang doktor dah provide..

Al-kisah ubat ni, masa bukak buku hari tu ecah dah dapat Obimin...tapinye ecah x makan lagi sebab nak abiskan acid folic dan vitamin yang beli kat farmasi...jenama blackmores utk ibu mengandung..rasa mcm banyak sgt ubat nak telan...so ngelat la kejap..lagi pon ade sikit je lagi nak abis tu...tapi dah doktor asyik kata "pelik jugak awak ni, obimin tu sebenarnye dah cukup..tapi tekanan darah rendah lagi ye"...dalam hati ecah tersipu2 jelah..sebab x makan lagi sebenarnya..hehe

So mulai esok, (hari ni x makan lagi..hehe) nak kena makan jugak lah obimin tu..tapi skang ni pon ecah consume Salindah..stress sebab banyak pulak ubat nak kena telan...demi anak, telan la apa saja kan..huhu

Hopefully lepas ni tekanan darah ecah dah stabil la....nak mula class ni..penat sgt nanti..huhu

Be Healthy, Be Happy!
Sekian...xoxo-ecahdenan

6 comments:

  1. wah..dah pregnan..nak pregnan gak.. ade tips x?

    ReplyDelete
  2. wah dah pregnan..nk pregnan jugak..hee..bape bulan da kak ecah?ade tips x nk dpt baby?

    ReplyDelete
  3. Khai♥Rin : anies - thanks sis..amin..insya-allah

    mizz syeeda: amboi nak tips...hihi...usaha lebih sikitttt..hihi

    nhzdini: baru je lg...xnampak pon lg perut nye..(perasaan ak la), sebab asyik ingat perut buncit, bkn perut bby..haha

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis