28 May 2013

Daily Info: Kopi Melegakan Sakit Kepala?

Assalamualaikum..

Wah, bile dapat tau pasal ni maka ecah lebih seronok dan gumbira...mane x nye, ecah ni addicted kopi dan nescafe...xleh bau..mula la terbuai2...bau kopi sedap kan?

Fakta ni berdasarkan info yg ecah dapat la dari goole...nanti ecah attach....teorinye adalah

kopi yg sedap hey, kopi yg sedappppp....


1.Headache happens when the body releases adenosine, a chemical that inflames blood vessels, causing throbbing and pain. The caffeine in coffee puts the kibosh on adenosine and helps constrict blood vessels

2. Caffeine increases the effectiveness of pain relievers, helping the body absorb them more quickly for faster relief. Hence, many pain pills contain caffeine, and that’s why popping Advil with your joe can help your noggin.


Maaflah ecah copy and paste jek fakta ni dri website itu tanpa translate...sebabnye kalo translate ke laut maksud die..hahaha..harap korang boleh faham maksud yang nak disampaikan tu...hehe...


ecah amek fakta ni dari : womenshealthmag.com
Lagi pun website womenshealth ni mmg best...nama pun semua fakta2 pasal perempuan...banyak info...bookmark la kan, ape lagi...hehehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. uuuu..mmg tak nafikan bau kopi best.tapi kadang2 pening jugak.tak minum jugak kopi.
    hehe, tp kopi mat saleh sedap jugak.

    ReplyDelete

  2. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik.Promosi dan GA juga sedang diadakan sehingga 31mei. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis